Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Om du älskar mat och trevliga äventyr har du helt klart hittat rätt. Res med oss runt om i världen och upptäck de mest egendomliga maträtter du kan tänka dig. Från Fugu sushi i Japan och vita tryfflar i Italien,  till myskoxe på Grönland och myrägg i Mexiko. Här är några rätter som kommer att förvåna dig.

fugu

1. I Japan kan du unna dig en bit Fugu (blåsfisk) sashimi eller sushi.  Men se upp – för denna fisk är otroligt giftig och tillagas den utav en oerfaren kock kan den döda dig.

truffle

2. Res till Italen om du vill prova det ”vita guldet”. 450 gram säljs för cirka 32.000 :-. Med all rätt har denna typ av tryffel förtjänat sitt namn.

myskoxe

3. På Grönland kan du förvänta dig att se myskoxe som alternativ på menyn tillsammans med 159 typer utav pepparrot.

haj

4. Jäst hajkött är inte något för alla. Lokalbefolkningen på Island njuter dock av denna illaluktande specialitet.

myrägg

5. Mexikaner är väldigt stolt över sitt ursprung. Myrägg är en Aztekisk delikatesss och äts regelbundet runt om i Mexico. Skördas från rötterna av agave växter, äggen kokas och serveras med salsa verde och tortillas. Tydligen smakar det som keso.

fish-head-curry

6. Har du någonsin hört talas om ”fish head curry”? I Singapore älskar lokalbefolkningen det.

poboy

7. Om du någonsin är i New Orleans måste du testa a ”po’boy” – en fransk baguette fylld med friterade ostron.

century-egg

8. De flesta gillar färska ägg, men i Kina lagrar man ägg i flera månader till äggulan är grön och äggvitan svart. Dessa ägg brukar kallas för hundraåriga ägg.

fried-spiders

9. Friterade insekter av alla slag är mycket vanligt i Asien. I Kambodja kan du även få smaka på stekta spindlar!

duck

10. Beställer du Peking anka i Kina får du räkna med att det inte är som en vanlig take-away rätt. I Kina serverar de en hel anka och gräver ut innanmätet på bordet framför dig.

sniglar

11. Ingen kan tillaga sniglar med vitlök såsom de gör i Frankrike. Nästa gång du besöker Paris, beställ en tallrik. Du kommer inte att bli besviken.

zucchiniblommor

12. Älskar du zucchini? I vissa länder, som till exempel Italien kan du testa en tallrik med friterade zucchiniblommor – doftande och smakrikt.

ormvin

13. Planerar du att åka till Vietnamn snart? Där och i hela Sydostasien kan du prova ett glas med ormvin och sprit. Det sägs att de har helande egenskaper.

footer logo
Skapad med till dig