Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

shutterstock_39860752

Så här mitt i semestertider finns det väl inget bättre än att ligga i hängmattan, hotellsängen eller på stranden med en riktigt bra bok. Vi har intervjuat Karin som jobbar med böcker hela dagarna för att få några riktigt bra tips på vilka böcker som ska packas ner i semesterväskan.

Karins  tips på 5 böcker man absolut inte får missa i sommar:

bjorndansen1.  Björndansen av Roslund & Thunberg

En ny deckarduo som skriver riktigt spännande och ont i hjärtat-bra! Björndansen är en kriminalroman som baseras på händelserna kring Militärligan. Det handlar om en trasig familj, brödraskap, stolthet och minutiöst välplanerade rån.

 

2. Steglitsan av Donna Tartt

Konstig titel men fantastisk bok av kultförfattaren Donna Tartt. I Steglitsan möter vi den föräldralösa Theo på hans resa genom USA, i jakt på ett sammanhang. Helt omöjlig att lägga ifrån sig!

3. Zack av Kallentoft & Lutteman

Deckarstjärnan Kallentoft tar en liten paus från sina Malin Fors-böcker och skriver något helt nytt tillsammans med Markus Lutteman. Det är jag väldigt glad för, då Zack visar sig vara en av sommarens bästa deckare. Det är ungt, fräscht och galet spännande – och jag längtar redan efter nästa bok!

salladsnatter4. Salladsnätter av Vanessa Barbara

En annorlunda liten romanpärla från Brasilien! I Salladsnätter möter vi ett gäng excentriska grannar och deras egenheter och hemligheter. Jag skrattade högt ungefär varannan sida, men den innehåller också ett stråk av saknad och sorg.

 

5. Under stjärnan av Paul Stanley

Minst en musikbiografi är ett måste i min semesterpackning, och i år blir det Paul Stanleys berättelse om legendariska KISS som följer med. Jag förväntar mig massor av sköna skrönor från turnéerna, och så klart Pauls förklaring till varför bandet inte kunde hålla sams.

Och så lite mer om Karin och om vi verkligen läser mer på sommaren…

Karin PorshageNamn: Karin
Jobbar som: Webbredaktör på Adlibris
Favoritbok: Den hemliga historien av Donna Tartt

För många är semester lika med läsning, varför tror du att vi läser mer när vi är lediga?

Jag hoppas att det är för vi äntligen har mer tid att göra det som vi gillar allra bäst 🙂

Klassiker eller deckare, vad är mest populärt under sommaren?

Vi säljer massor med deckare och thrillers under sommaren, så jag är ju tydligen inte ensam om att sitta under torptak och på stränder och läsa om ond bråd död. Sen är det ju inte helt fel att blanda heller.

Skiljer sig våra läsvanor under sommaren jämfört med resten av året?

Det är vanligare med nöjesläsning på semestern, som deckare och feelgood. I mitten av augusti när alla är tillbaka på jobb och skolor är det dags för nystart med fack- och hälsoböcker.

Läser du själv mer när du är ledig?

Absolut! Jag läser mycket och hoppar glatt mellan olika genrer och format. Jag brukar passa på att läsa några riktigt tjocka böcker på semestern, i sommar blir det bland annat Americanah av författaren till En halv gul sol. Sedan passar jag även på att lyssna på ett gäng ljudböcker i vårt ljudboksabonnemang, perfekt för långpromenader och tågresor.

 

footer logo
Skapad med till dig