5 saker att göra i Budapest

I Budapest finns något för alla oavsett om du är vinfantast, gillar arkitektur eller bara vill åka iväg på en avkopplande weekendresa. Vi har listat våra top 5 måsten för er som ska besöka Budapest.

1. Har du hört talas om Budapest varma källor? Budapest är spahuvudstaden i Europa. Det är en av de många sakerna staden är känd för. Så vill du åka iväg på en avkopplande resa, är Budapest rätt stad för dig. Gellertbadet och Sxechenyibadet erbjuder både SPA-behandlingar och varma källor på samma ställe och till bra priser.

83_6f8e71d5

2. Är du mer av en historiker eller gillar konst finns det några intressanta museer att vandra runt på. Budapest älskar konst, så för alla er där ute som älskar konst finns det massvis av vackra museer att besöka. Om ni har tid, är även ett besök vid Parlamentet i Budapest ett måste! En otroligt vacker byggnad om man är intresserad av arkitektur.

budapest parlamentet

3. Vem har sagt att bara Frankrike kan sina viner? Budapest erbjuder vingårdar, vinkällare och vinprovning av mycket hög klass. Här kan du besöka fina vingårdar över dagen eller bara ta en guidad cykeltur runt om i de olika vindistrikten utanför staden.

shutterstock_158343818

4. Mat i Budapest är av hög klass och staden erbjuder fantastisk mat från världens alla hörn. Här kan du äta för en billig peng och ändå få fin och god mat för valutan. Passa på och skäm bort dig själv med en tre-rätters middag!

5. Nu när sommaren börjar närma sig, vad vore inte härligare än att dra ner till Budapest när formel1 kommer till stan? Detta passar er motorgalna människor perfekt när formel1 rullar ut mattorna för en fullspäckad helhelg.

Boka din resa till Budapest hos Travellink! 

1 comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *