Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

planera

Alla som har någon erfarenhet att resa vet att det är en djungel där ute och att hitta den perfekta resan kan ta veckor eller till och med månader. I en bransch där priserna ständigt går upp och ner, hur ska man kunna veta när det är bäst tid att boka den där resan man så gärna vill ha?
Det korta svaret är att det inte finns något sätt att garanterat hitta den billigaste resan men vi har några tips som kanske kan hjälpa dig en bit på vägen.

1. Undvik att resa under skolloven

Hög efterfrågan brukar oftast innebära högre priser och efterfrågan på resor är aldrig högre än när skolorna har lov. Därför, om du vill komma undan billigt, res inte i samband med till exempel påsklov, sportlov och jullov. Ett annat tips är att resa direkt innan eller efter ett lov då du kan hitta en mycket billigare resa eftersom efterfrågan är låg.

2. Var ute i god tid

Sista minuten kommer från charterbolagen som ibland behöver bli av med sina platser, men det  har väldigt lite med reguljära flygpriser att göra. Det lönar sig att vara ute i god tid eftersom priset på en flygbiljett stiger i takt med att platserna på flygen minskar. Att boka sin resa mer än en månad i förväg rekommenderas starkt.

3. Kombinera olika flygbolag

Det bästa sättet att hitta en billig tur-och-retur biljett är att kombinera olika flygbolag eftersom de flesta bolag lockar med låga priser på utresan och högre på hemresan. Genom att inte låsa sig till bara ett flygbolag kan man därför få ner priset på biljetten ordentligt. (På Travellink jämför vi t ex över 700 olika flygbolag för att hitta den billigaste biljetten)

4. Boka flyg och hotell samtidigt

Om du bokar flyg och hotell samtidigt blir totalpriset ofta lägre än om du bokar flyg och hotell vid olika tillfällen. Vår statistik visar att totalpriset kan bli så mycket som upp till 30% lägre. Många hotell och flygbolag har nämligen andra prislistor som bara gäller när du bokar en paketresa. När du bokar flyg och hotell vid samma tillfälle omfattas du också av paketreselagen som är en extra trygghet. Om t ex flyget blir inställt kan du då få pengarna tillbaka för hotellet.

5. Håll koll på flygbolagens kampanjer

Flygbolagskampanjer återkommer med jämna mellanrum. Då sänker flygbolagen sina priser på utvalda resor och du kan göra klipp. Men det gäller att vara snabb eftersom kampanjbiljetterna ofta går åt fort. (Vill du vara säker på att få info om flygbolagskampanjer först av alla kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev – signa upp dig här). Det allra bästa är att använda tips nr 3 och boka en resa när flera flygbolag har kampanj samtidigt, eller tips nr 4 och kombinera billiga flygbiljetter med hotell.

Har du egna tips på hur man hittar billigare resor? Dela med dig i en kommentar

footer logo
Skapad med till dig