Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min. läsning

Att hitta ett hållbart boende är inte alltid lätt, på de flesta resesajter kan man sortera sin hotellsökning efter antal stjärnor, betyg, pris, avstånd från stranden eller sevärdheter etc men miljöaspekten glöms ofta bort.

Travellink är tyvärr inget undantag på den fronten även om vi tittar på möjligheter att bättre lyfta fram hållbara alternativ. Här har vi iallafall valt ut några hotell som är både miljövänliga och bjuder på ett häftigt boende.

1. Vedeldad iglo med utsikt på Whitepod – Schweiz

25403268

Europas kanske häftigaste eko-hotell är 15  iglo-liknande små hyddor med utsikt över Schweiziska alperna. Hotellet ingår i projektet eco-luxury som samlar unika hotell med fokus på hållbarhet och lyxiga upplevelser. Och upplevelser finns det gott om på Eco-pod. Med aktiviteter som paragliding och hundspann, skidåkning, snöskovandring och turåkning är närheten till naturen och naturaktiviteter det som är i fokus på whitepod. Varje pod värms upp av en braskamin och det är upp till den boende själv att se till att fylla på brasan. Dock behöver man inte hugga sin egen ved utan varje pod har ett eget vedförråd i anslutning.

Läs mer och boka hotellet här

2. Bo i trädkoja på La Grée Des Landes – Frankrike

2911-so-lacabaneanim-photo01-fr2

Drömde du som liten om att bo i en trädkoja? På La Grée des Landes kan den drömmen bli verklighet. Här bor du mitt i naturen på den franska landsbygden. Hotellet består av en större hotellbyggnad och flera små träkojor. Taket av organiska material håller hotellet varmt på vintern och svalt på sommaren, vattnet värms upp av solpaneler och byggnaderna värms upp av vedkaminer. Dessutom planterar hotellet ett träd för varje gästnatt.

Läs mer och boka hotellet här

3. Ljudförbud på Eco Suites Resort – Portugal

10039654

I Portugal hittar man många hotell med ekoprofil men Eco Suites resorts på Alentejos landsbygd är ett av våra favoriter. Här bor du bekvämt i en egen miljövänlig svit med utsikt över landskapet eller sjön. Varje svit har ett eget soldäck i trä och en öppen spis och hotellet kan även skryta med en egen vingård och ekologiskt trädgårdsland. Ett extra plus är att hotellet har förbud mot höga ljud efter kl 22, allt för att gästerna ska kunna njuta av tystnaden och naturen.

Läs mer och boka hotellet här

4. Ta linbanan till Vigilius Mountain Resort – Italien

4654031

Till Vigilius Mountain resort kommer du med linbana från staden Lana. Hotellet ligger nämligen på 1 500 meters höjd och bjuder på en fantastisk utsikt över bergen. Rummen är bygda av hållbara naturmaterial och i frukostmatsalen bjuds varje morgon på ekologisk frukostbuffé av lokalt producerade råvaror. På vintern kan du ta på dig skidorna och ta dig direkt ner i backen och på sommaren finns bland annat vandring, cykling och bågskytte att sysselsätta sig med.

Läs mer och boka hotellet här

5. Vego och egen yogamatta på Almodovar Hotel – Berlin, Tyskland

13404224

I hjärtat av hippa  Freidrichshain i centrala Berlin ligger snygga eko-hotellet Almodovar. Här kan man njuta av fantastisk vegetarisk och ekologisk mat i hotellets restaurang, krypa ner mellan lakan i ekologisk bomull och sova gott med vetskapen om att hotellet bara använder el från förnybara källor. Rummen är möblerade med ekologiska naturmaterial och dessutom finns det yogamattor i varje rum!

Läs mer och boka hotellet här

6. 1600-talscharm på Old Chapel Forge – England

3890937

Englands charmigaste bed and breakfast måste vara den gamla ombygda 1600-talskyrkan Old Chapel Forge på landsbygden i engelska sussex. Förutom att det är rasande mysigt har hotellet också fått pris av Green tourism för sitt eko-koncept. Maten är såklart ekologisk och närproducerad och vattnet värms upp av solpaneler på taket.

Läs mer och boka hotellet här

7. Grönt och skönt på Hotell Axel Guldsmeden – Köpenhamn, Danmark

4747113(1)

Köpenhamns första gröna hotell bor du skönt mitt i smeten på härliga Vesterbro. Hotellet är Green globe-certifierat, en tuff miljömärkning för företag i reseindustrin. Förutom att det är ett sjukt snyggt hotell serveras bara ekologisk mat, inredningen är allergivänlig, man använder inga bekämpningsmedel och alla växter vattnas med regnvatten. På hotellets eget SPA används såklart bara ekologiska produkter.

Läs mer och boka hotellet här

footer logo
Skapad med till dig