Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Berlin har länge varit ett favoritresemål att resa till i Europa. Det finns massa roligt att se och göra i staden, här har vi samlat några av de bästa barerna och klubbarna som har det lilla extra. Vi guidar dig genom en helg i Berlin, dit du borde gå efter en lång dag fullt av sightseeing, shopping och nöjen.

WÜRGEENGEL

Uppkallad efter en film av den surrealistiske regissören Luis Buñuel. Avslappnad atmosfär i kombination med riktigt läckra drinkar! Och om man skulle bli sugen på mat, serveras det fantastisk tapas och snacks från Gorgonzola Club.

Hemsida: WÜRGEENGEL

Adress: Dresden Str. 122, 10999 Berlin / Kreuzberg

STRANDBAR MITTE

Bar i berlin

När det är sommar är det naturligtvis en självklarhet att sitta ute och njuta av vädret. Berlin under sommaren är helt oslagbar. Sena sommarkvällar under bar himmel med en god drink och utsikt över centrum och floden Spree precis nedanför, helt underbart. Centralt läge, vilket är perfekt efter en heldag i staden när du vill koppla av en stund, men även för de som vill festa vidare hela natten!

Hemsida: www.strandbar-mitte.de

Adress: Monbijoustraße, 10117 Berlin / Mitte

SOLAR

skyline berlin

Förbi dörrvakten och hissen upp till 17:e våningen och du är framme vid Berlins kanske vackraste ställe! Fantastisk panoramautsikt från alla håll och kanter, om du har tur ser du en solnedgång eller till och med soluppgång över Berlin, om du klarar av att stanna så länge.

Hemsida: www.solarberlin.com

Adress: Stresemann Straße 76, 10963 Berlin / Kreuzberg

SAPHIRE BAR

pinterest: CITY iLIKE

Den eleganta Saphire Bar i södra Prenzlauer Berg har ett otroligt brett utbud i baren – finsmakaren kan nämligen välja mellan över 120 whiskysorter, det erbjuds även olika sorter av gin och rom. Det speciella med denna Cocktail-baren är att varje drink har ett unikt namn – som ”skapade ur intet”, ”pyramid av kunskap”, ”döttrar av himlen” eller ”dans av galaktiska utlänningar” …

Hemsida: www.saphirebar.de

Adress / distrikt: Bötzowstr. 31, 10407 Berlin / Prenzlauer Berg

MADAME CLAUDE

bild: http://www.madameclaude.de/gallery/

De som går in i den här lilla baren i Wrangel Kiez för första gången, trodde dem såg i syne! Nej, oroa dig inte, det var inte för de hade druckit för mycket. Det är en del av inredningen, som är över huvudet på dig. Med stor känsla för detaljer, ägarna har inrett taket i baren så att du får känslan att du lika gärna kunde roteras 180°. Ett verkligt blickfång!

Hemsida: www.madameclaude.de

Adress: Lübbener Str. 19, 10997 Berlin / Kreuzberg

CLUB DER VISIONÄRE

bild: pinterest eirelav

Som namnet antyder är detta mer en klubb snarare än en bar. Skönt häng och ännu ett ställe som ligger precis intill floden Spree. Här kan man koppla av på terrassen med förfriskningar från baren, för att senare gå in och dansa till electro musik hela natten lång!

Hemsida: clubdervisionaere.com

Adress: På Flutgraben, 12435 Berlin / Alt-Treptow

FEUERMELDER

En ungdomlig bar med biljardbord, darttavla och hög musik! Ett populärt ställe för den yngre publiken som gillar rock och som är typiskt för den trendiga statsdelen Friedrichshain. Om man kommer hit och beställer en mexikansk rätt, kryddig med tomat/chili ihop med vodka eller whiskey, gör helt rätt.

Hemsida: FEUERMELDER

Adress: Krossener Straße 24, 10245 Berlin / Friedrichshain

Åk till baren som passar dig, in och boka din resa till Berlin hos oss!

footer logo
Skapad med till dig