Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Så här när semesterperioden börjar ta slut och hösten närmar sig kommer suget efter nästa resa som ett brev på posten. Om du som jag planerar en weekendresa i höst men vill uppleva något annat än London, Paris och Barcelona kanske Portugals huvudstad Lissabon kan vara ett alternativ?

Med en behaglig genomsnittstemperatur på 22 grader i oktober är Lissabon ett fantastiskt resmål för en höstweekend. Och framförallt är Lissabon en spännande stad med mycket att uppleva. Här är några tips som lätt kan klaras av under en weekend i den portugisiska huvudstaden.

Kunglig utsikt

Slottet São Jorge med utsikt över Lissabon. Foto: Shutterstock
Slottet São Jorge med utsikt över Lissabon. Foto: Shutterstock

Lissabon är fullspäckat med sevärdheter och historiska palats och ett av stadens landmärken är det Moriska slottet São Jorge. Slottet som började byggas på 1000-talet, består av flera olika byggnader från olika tidsepoker och  bjuder på  en fantastisk utsikt över staden. São Jorge är värt ett besök både för sin spännande historia och sin makalösa utsikt.

Surfa!

Härliga vågor i Portugal. Foto: João Trindade på Flickr
Härliga vågor i Portugal. Foto: João Trindade på Flickr

Även om man tänker på Lissabon som en storstad staden nära de stränder som är kända för att ha Europas bästa surfing, så varför inte passa på och lära dig surfa när du ändå är där?  Från maj till oktober är vågorna mindre än under senhösten och vintern vilket passar bra för nybörjare.  I Lissabon finns mängder av surfskolor som ordnar hel- eller halvdagskurser i surfing så det är inga problem att hitta någon som vill lära dig att stå på brädan.

Några exempel på surfinstruktörer och surf-camps i Lissabon

Hänga i Bairro Alto

Fint hus med kakelfasad i Bairro Alto. Foto: IK´s world trip Flickr
Fint hus med kakelfasad i Bairro Alto. Foto: IK´s world trip Flickr

Efter en halvdags surfing kan du fortsätta kvällen och natten i Bairro Alto, stadsdelen för dig som gillar ett pulserande nattliv. Bairro Alto kan välbeskrivas som Lissabons Brooklyn, eller Södermalm om man så vill. Lite hippare, lite trendigare och rätt så bohemiskt. På dagtid hittar du coola små butiker med hög retrofaktor längs de kullerstensklädda gränderna. Bra att veta är dock att de flesta butikerna inte öppnar förän vid 16-tiden, men då är de å andra sidan öppna till midnatt.

Kvällarna och nätterna är nämligen då det händer i Biarro Alto och området är fullt av  allt från trendiga restauranger till små hål-i-väggen-barer, vinbarer, takterrasser, loungebarer och klubbar. Perfekt för en helkväll med andra ord.

För dig som är sugen på en resa till Lissabon

footer logo
Skapad med till dig