Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

San Sebastian är ett idylliskt resmål när som helst under året. Kulturen och den fantastiska maten är något som lockar människor hit året om. Runt om i stadens barer och restauranger serveras pintxos, en sorts tapas, som är otroligt omtalad och populär bland turisterna. Museer som San Telmo och stadens akvarium gör även kulturella besök till ett säkert kort.

san sebastian

Men extra speciellt blir det såklart under sommaren, det är då man får ut de mesta av San Sebastian. Vid denna tidpunkt kan du ligga och relaxa på stranden, njuta av ett glas vin på en av alla mysiga uteserveringar och en av höjdpunkterna – alla sommarevents!

Jazz festivalen

I slutet av juli anordnas ett stort och prestigefullt event som heter The San Sebastian Jazz Festival (Heineken Jazzaldia), ett event välkänt över hela Europa. Festivalen välkomnar varje år välkända namn inom Jazz-världen och detta är ett perfekt tillfälle för alla Jazz fantaster att besöka San Sebastian. En mötesplats under festligheterna är Zurriola Beach, en härlig atmosfär tillsammans med vännerna blir detta en perfekt plats att avnjuta festivalen på.

Film festivalen

Om du inte är ett stort fan av Jazz, finns det naturligvis andra roliga och spännande events att gå på. I september kommer nämligen film festivalen och tar över staden. Varje år anländer många kända ansikten hit till San Sebastian för att visa upp sina senaste skapelser. Så för några dagar i september är staden ockuperad av kända stjärnor!

san sebastian

Semana Grande

San Sebastian slutar aldrig överraska, ett annat event som är väldigt känt är ”Semana Grande”. Denna ”stora vecka” som inleds i början av augusti, är en av stadens största traditioner inom festligheter, och varje dag erbjuder festivalen något nytt. Det kan handla om allt från roliga aktiviteter, festligheter och konserter. Men den största händelsen under veckan är förmodligen fyrverkerierna. Varje kväll, med start 23.45, är det en 20 minuter lång show med fyrverkerier. Och i slutet av veckan väljs ett av alla företag ut som vinnare i den internationella tävlingen.

Som du kanske förstår kommer det finnas massa roliga saker att göra i San Sebastian denna sommar. Gatorna fylls av människor från hela världen, roliga aktiviteter, avslappnade dagar på stranden och sena nätter vid solnedgången. San Sebastian är definitivt en av de finaste och mysigaste städerna i Spanien, en resa du sent kommer glömma!

footer logo
Skapad med till dig