Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Med 17 (!) Michelinstjärnor är Köpenhamn tveklöst Nordens gastronomiska huvudstad. Och som stockholmare blir man ju dödligt avundsjuk på att det verkar finnas en fantastisk restaurang i varje gathörn av den danska huvudstaden.

Men inte nog med att Köpenhamn kan stoltsera med norra Europas bästa kök, inredningen på random utvald sylta är i princip alltid sjukt fint danskt designad. Eftersom jag inte har haft nöjet att äta på alla dessa restauranger kan jag inte säga något om att de är Köpenhamns bästa, men nog gör de sig bra på bild iallafall.

Höst

host

Jag förstår att restaurang Höst har utsetts till världens bäst designade restaurang. Med varm minimalism, trämöbler, råa väggar och specialdesignat porslin (som dessutom kan köpas!) hamnar restaurang Höst såklart högst upp på min lista.

Karta
Boka bord

Rebel

rebel

Stramt, modernt och grafiskt. Restaurang Rebel är en stilistisk dröm, där allt från typsnittet på menyn till de strama svarta möblerna bildar en skön harmoni av perfekt avvägd grafisk minimalism. I love it!

Karta
Boka bord

Les Trois Cochons

les trois

Les Trois Cochons, som för övrigt är franska för de tre små grisarna, är en väldigt väldigt söt liten restaurang. Förutom att maten är både prisvärd och god (jo här har jag faktiskt haft nöjet att ära en gång) så är inredningen sådär mysigt fransk bistro möter dansk funkis.

Karta
Boka bord

Karriere

karriere

Beläget i Kødbyen, Köpenhamns svar på New Yorks Meatpacking district finns coola Karriere. Modernt och urbant, fyllt med nutidskonst, neonfärgade detaljer och självklart lagom rufft industrikaklat har Karriere en given plats på listan över snygga restauranger.

Karta

The Jane

the jane

The Jane är ingen restaurang utan en klubb, men får ändå vara med på listan tack vare sin Mad Men inspirerade charm. Med 60-talsmurrig interiör och skjortprydliga bartenders vill man bara ta sig en cigg och smutta på en coctail i någon av de härliga skinnfåtöljerna.

Karta

Blev du sugen på en liten tur över sundet nu? Här hittar du flyg till dejliga Köpenhamn!

footer logo
Skapad med till dig