Halloweenskräck med fantasy dining

För dig som ska ut och resa bjuder vi på några riktigt läskiga tips inför Halloween som står för dörren. Dagens gästbloggare Maria guidar oss till några udda restaurangupplevelser.

SAMSUNG CSC

Välkommen till min magiska värld av temarestauranger, temabarer och resor. Jag har gjort det till min livsuppgift att samla på annorlunda restaurangbesök från olika delar av världen. Allt från de mest sockersöta till de mest bissarra. Nu lagom till Halloween vill jag på Fantasy Dining gärna dela med mig av mina mest skrämmande och bisarra restaurang- och reseupplevelser.

Vissa av dessa restauranger och platser finns på andra sidan jordklotet medans andra finns betydligt närmare. En sak har dom alla gemensamt. Dom är skrämmande, nervkittlande läskiga och helknasiga. Dom flesta platser går att besöka året runt men varför inte satsa på någon av dessa till Halloween.

DUBLIN

Tips på en skrämmande dag i Dublin. Dublin har verkligen ett grymt utbud av läskiga upplevelser. För en heldag i skräckens tecken rekommenderar jag följande.

 • Starta dagen med ett besök inne på The National Wax Museum Plus och besök ”The chambers of horrors” som är beläget nere i källaren. Jag lovar att ni kommer bli uppskrämda som tusan där nere. Hälsa på Hannibal Lector, Dracula och The Warewolf.
 •  Gå vidare till St Michans church  och skaka hand med en 800 år gammal mumie.
 • Efter det kan ni leta upp The Brazen som är Dublins äldsta pub. God mat och dryck serveras där men framför allt sägs det att puben är hemsökt. Spöket brukar sitta i ett hörn och iakta gästerna samt spana efter eventuella fiender. Jag rekommenderar varmt Guinness & ostron under detta besök.
 • Dublins Ghostbus tour får inte missas för den ultimata skräckupplevelsen. Bussen tar dig med till Dublins allra mörkaste platser. Allt från platser som kallas för ” The Hell” till mörka kyrkogårdar.
 • Lanigans pub är det perfekta stället att avsluta kvällen med. Den här temaspökbaren är helt otrolig. Här har man inte sparat på detaljerna. Måste upplevas i verkligheten.
SAMSUNG CSC

The Brazen – Dublins äldsta Pub

SAMSUNG CSC

Vågar du följa med Dublins ghostbus?

SAMSUNG CSC

Lanigans spökpub är rysligt trevlig

TOKYO

Tokyoborna älskar att klä ut sig alla dagar i veckan och under Halloween är det självklart extra roligt att klä ut sig. Att tillbringa sin Halloween i Tokyo är nog det mest roliga man kan göra. Shibuya och Harajuku svämmar över av utklädda vampyrer och zombier. Halloweenfesterna avlöser varandra. Här kommer dom perfekta restaurang och bar hängen för äkta halloween stämning.

 • The Luckup är en spöktema restaurang där gästen blir fånge. Bakom tunga galler får man inta sin middag. Drinkarna serveras i diverse bisarra föremål som sprutor, provrör och kapslar. Under kvällen får gästen uppleva både nedsläckning och skrämmande rätt oväntade händelser.
 •  Vampiré cafe  Först vill jag börja med att säga att Vampiré café är min favorit temarestaurang i hela världen. Ni ska se inredningen, personalen som är utklädda som vampyrer och den kreativa fantasifulla maten. Till och med gästerna är utklädda till vampyrer. Inget kan slå detta. Här är  verkligen upplevelsen att besöka en annan värld för en kväll.
 • Sumire No Tenmado är en mörk liten” dark lolitabar”  i Golden Gai. Svarta väggar, dyster begravnings musik och drinkar med konstiga namn som tex suisaide. Dessutom nynnar den mörka damen i baren en sorglig liten melodi medans hon blandar våra drinkar. Ryktet säger att det här är Tim Burtons favorit bar och att han brukar hänga här när han är på jobb i staden
 • Christon Café restaurang som spelar på mystiken inom den katolsk kyrkan. Mycket helgon och demoner på samma plats.  Här finns också maträtter formade som ormen i paradiset

Alcatraz+er  Okej det här måste vara världens mest bisarra restaurang och nattclub. Temat är skräckhus & mentalsjukhus och redan vid ingången märker  man bisarra grejer. Drinkarna serveras i allt från sprutor & dildos till konstgjorda människohuvuden. Förövrigt blir man inlåst i små celler och serverad av doktorer i vita rockar eller halvnakna sjuksköterskor som ser ut som också dom är mentasjukhus pasienter. Helt klart världens knasigaste restaurangupplevelse.

The luckup prison

The luckup prison

Vampire café

Vampire café

Sumire No Tenmado

Sumire No Tenmado

 

Alcatraz+er

Alcatraz+er

NEW YORK

Själv kommer jag snart resa till New York och har några skrämmande temarestauranger och barer på min lista att besöka där.

 • Dr Jekyll & Hyde restaurang och bar. Det här är en upplevelse med massor av skräck och om jag ska vara ärlig har jag ingen aning vad som kommer att vänta oss här. Jag tror det blir att gå igenom ett avancerat spökhus som där efter avslutas i Dr Jekyll & Hydes ”The Killing bar” Hjälp …vågar jag detta?
 • The Slaugthered Lamb Pub Det här blir den första baren med varulvstema som jag besöker.

BARCELONA

Här kommer ett sista Halloween tips från mig! Om någon befinner sig i Barcelona på Halloween kan ni besöka La Posada Maltida som på svenska betyder ” De fördömdas herrgård” Det här är en restaurang med zombietema och skräck. Herrgårdens gäster får vara med om ritualer, skådespel och läskigheter under hela kvällen. Kan bli en riktigt läskig kväll.

1 comment

 1. Pingback: Om Oss | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *