Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

 

Namn: Linda Karlsson Ålder: 35 Gör: Driver en inspirerande blogg från

Ibiza, jobbar som yoga lärare och älskar att fotografera Blogg: Lindadreams

Linda är bosatt på den fantastiska ön Ibiza, där hon bor med sin familj och njuter av livet på ön. Hon driver en blogg där hon dagligen skriver inspirerande texter och fotograferar händelser runt omkring sig. Här är hennes egna ord om hur livet är på Ibiza och obligatoriska saker att göra på ön i sommar.

Hur är livet på Ibiza?

Livet på ibiza är som att leva i en väl skyddad bubbla. Här finns ingen rasism, inga politiska orättvisor, inga större tragedier inträffar, knappt några brott och nästan ingen följer nyheterna. Det är ett val folk har gjort, som har flyttat hit- att leva utanför den stressen och pressen allt vad det ovan nämnda kan innebära. Här lever man som i en saga. Alla har sin egen saga; det gamla Ibicenco paret som brukar jorden runt sin femhundraåriga stenfinca som gått i arv generation efter generation, plockar sina citroner och druvor och oliver och lever snålt och sparar på elektriciteten.

Hippien som anlände på slutet av 60-talet och har överlevt på att sälja saker som köps med under resorna till Indien och Thailand på de olika marknaderna. Kändisarna som har enorma lyxhus och landar med privatplan eller kommer via Medelhavet med  lyxyacht. Festfolket som är experter på drogcocktails och efterfester som pågår i dagarna tre, som kommer varje September för alla closing parties.

Det är en idyll och en bubbla, hedonismens pärla och ett ställe för pirater att gömma sig och leva i frid. Men det är också väldigt, väldigt tråkigt och fattigt på kultur, konst, film och allt sådant. Take away sushi och thai är en annan grej som saknas. Fart och fläkt och förändring också- allt är liksom likadant som det alltid varit.

Hur länge har du bott där?

Jag har bott på Ibiza i tre år nu. Innan dess bodde jag i Barcelona och åkte till Ibiza nästan varje helg.

Vad saknar du med Sverige, som inte finns på Ibiza?

Så klart min familj och mina vänner, men annars är det nog bara lakrits, dricka kranvatten och sommarljuset

Linda listar de 5 bästa tipsen inför resan till Ibiza

1.Picknick på Aguas Blancas, en av dom vackraste stränderna, på den sidan av ön där solen går upp så bäst på morgon/förmiddag innan stranden skuggas av bergen bakom

2.Barrunda i Ibiza’s gamla stad, runt Calle de la Virgen, gay- och paradgatan


3. Solnedgång på Cala Conta med DJ session och indisk mat på Sunset Ashram

4. Destino: Pachas nya lyxhotell/klubb en söndag för nice chillout med Roberto Miles

5. En hemlig liten ”cala”- bukt- i norra delen av ön, med turkost vatten och bara tysssssstnad

Åk till Ibiza och ta reda på vad staden är för dig, in och boka här!

Ett svar på “Livet på Ibiza

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig