Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Namn: Annika Myhre.

Gör: Jobbar som förbundsjurist.

Ålder: 33 år.

Blogg: www.resfredag.se.

AnnikaMoskva
Annika Myhre framför Vasilijkatedralen. Foto: Pernilla Förnes

Berätta lite om ditt reseintresse. Hur ofta reser du och vad är det som driver dig?

– Som liten hade jag en ständigt återkommande dröm – att få åka till Australien. Varenda skolarbete vi gjorde lyckades jag på något sätt vinkla till att handla om denna kontinent. När jag sedan som 16-åring äntligen fick uppfylla min dröm och åka dit blev jag fast direkt, smittad av en kronisk resfeber som bara kan botas på ett enda sätt.

Jag reser så ofta jag har tid och möjlighet, kanske 4-6 resor per år. Jag drivs av en ständig längtan efter att få uppleva nya platser, skapa nya intryck och att se så mycket som möjligt av den här fantastiska planeten.

Favoritresmål: 

– Storbritannien bjuder på många smultronställen: Skottlands magiska högland, vackra Cornwall med dess vita sandstränder, mystiska Stonehenge och pulserande London. Thailand kommer också alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, vi bodde på Koh Lanta under ett drygt halvår under föräldraledigheten och njöt av varje sekund.

Longbeach
Long Beach, Koh Lanta Annikas paradis på jorden. Foto: Annika Myhre

Resa jag inte vill göra om: 

 En dåligt planerad weekend till Sicilien, jag var precis nygravid med vårt första barn. Vi åkte på lågsäsong och hade inte bokat något i förväg, vilket innebar att vi irrade omkring i hyrbilen mitt i natten innan vi till slut lyckades hitta ett hotell som var öppet. Dessutom lyckades jag bli matförgiftad efter att ha ätit på en suspekt fiskrestaurang. Inte hann vi se Etna heller! Nej, den resan gör jag helst inte om.

schweiz
Rigi Kulm, Schweiz. Foto: Maria Olsson

Dela med dig av ditt bästa restips:

– Åk med ett öppet sinne och var beredd på att ändra resplaner längs vägen! Respektera kultur och seder, tänk på att du är gäst i landet du besöker.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig