Månadens resenär – augusti!

sofia

traveller-of-the-monthEfter ett litet uppehåll för semester är bloggen nu tillbaka med en ny fräsch månadens resenär. Den här gången är det Sofia med bloggen Fantasiresor (hur spännande låter inte det?) som blivit utsedd till månadens resenär. 

Vilken är den bästa platsen dina resefantasier har tagit dig till?

Oj. Jag tror jag fantasireser lite varje dag så det finns en hel del att välja mellan. Men den kanske längsta fantasiresan är nog den till kungariket Mustang i Nepal – naturen, de små envisa ponnyerna, avlägsenheten. Dit har jag fantasirest sedan jag läste om platsen i en National Geographic på en engelska lektion i åttan. Det var nog för övrigt den där artikeln som väckte min reslust på allvar. Sedan dess är jag fast.

Finns det någon stad i världen som gör dig extra glad?

Rom! Det kan verka klyschigt och uttjatat men jag älskar den staden. De små pittoreska balkongerna och vackra smågatorna med romantiska statyer lite överallt. Där finns den godaste maten (en mozzarella om dagen håller doktorn borta är något av mitt livsmotto), det godaste kaffet (även om du spontanfikar på närmsta sylta kan du vara säker på att få en god cappuccino), och de snyggaste männen.

favoritstaden Rom

favoritstaden Rom

Vad är det konstigaste du varit med om på när du varit på resande fot?

Kanske när vi kom in i vår kupé på Transsibiriska Järnvägen i Irkutsk och det låg tre enorma vattenmeloner i lådan under sängbritsen. Lite märkligt tyckte vi och gick ut för att kolla med tågvärdarna – och möttes av alla andra resenärer som också kom ut som frågetecken med varsin vattenmelon size enorm under varje arm. Jag vet fortfarande inte varför.

Berätta lite om Hamburg, vad är det med staden som gör den unik?

Vid första anblick ter den sig tämligen industriell och tråkig. Men även Hamburg har sina berlinska kvarter där kreativiteten har fått flöda. Men om konsten verkligen ÄR staden i Berlin, så har Hamburg fortfarande sin containerhamn, sina handelsmän och ekonomiska position vilket gör att den även har en mer upprustad fasad och entreprenörsanda. Jag gillar den kombinationen.

En bit Hamburg

En bit Hamburg

Drömresemål?

Ja det måste väl vara att faktiskt få komma till Mustang irl någon dag. Med min National Geographic-artikel i handen.

Akut resesugen? Här hittar du resorna till

2 comments

  1. Pingback: Fantasiresor – resblogg, reseguider & resdrömmar! » Månadens resenär hos Travellink

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *