Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Namn: Jeanette Köster.

Gör: Jobbar som affärsrådgivare.

Ålder: 31 år.

Blogg100resor.se.

Copyright Jeanette Köster
Grekland  Foto: Jeanette Köster

Berätta lite om ditt reseintresse. Hur ofta reser du och vad är det som driver dig?

– Jag reser så ofta jag kan! 5-6 gånger per år bär det oftast iväg utomlands och jag försöker också ofta kombinera flera resmål. Senaste 12 månaderna har jag varit på Sardinien, i Frankfurt, Rom, Grekland, på Malta, i Thailand, Laos, Malaysia, Berlin, Riga och på Kanarieöarna, ett mycket bra reseår!

Jag tror inte gräset är grönare på andra sidan. Varken på andra sidan jorden eller bakom nästa berg. Men jag tror att det är annorlunda. På något sätt. Överallt. Och det vill jag uppleva, se och känna. Se hur platserna jag hört tals om faktiskt ser ut. Se platserna jag inte hört talas om. Känna lukterna. Möta människorna. En outtröttlig längtan att se mer, få nya intryck och uppleva mer gör att jag alltid längtar till nästa resa.

Copyright Jeanette Köster
Grekland Foto: Jeanette Köster

Favoritresmål:

– Det måste nog vara Greklands Joniska öar, eftersom det är en plats jag återkommer till ofta för att segla mellan mysiga byar på ett kristallklart turkost hav. Segling här är verkligen den ultimata kombinationen av avkoppling och aktivitet. Med båt finns det alltid nya små vikar att upptäcka och eftersom man åker till nya hamnar varje eftermiddag så är det lite som att backpacka, men utan att behöva plocka ihop sina saker och bära runt på dem varje dag.

Resa jag inte vill göra om:

– De flesta resor vill jag inte göra om. Inte för att det är något fel, utan just för att jag ju redan har varit där. Då vill jag hellre se nya ställen. Men så finns det såklart platser som verkligen räcker att ha sett en gång.

Vi brukar försöka boka in ett stopp på vägen, antingen på hemresa eller utresan, när vi åker till Grekland för segling. För att se något nytt också. Det har blivit Aten, Prag, Rom… Ofta blir det liksom inte ett noga valt alternativ, utan det som är billigast och funkar bäst med flygtider. Den här gången blev det Bryssel. Men eftersom vi flög med Ryanair så hamnade vi i Charleroi istället. Det var verkligen ingen höjdare. Bara grått och tråkigt. Allt var stängt när vi kom fram, det gick knappt att hitta ett öppet matställe och det fanns inte en människa ute på stan.

Copyright Jeanette Köster
Grekland Foto: Jeanette Köster

 

Dela med dig av ditt bästa restips:

– Våga åka ensam! Det är helt klart mitt bästa tips. Det ger så mycket. Man växer som person när man lär sig klara sig själv i ovana situationer. Jag tycker helt klart man blir mer öppen för nya intryck när man är ute på egen hand. Man blir lite mer nyfiken och träffa massor med människor, hamnar på platser och får annorlunda upplevelser på ett helt annat sätt. För den som reser på egen hand för första gången rekommenderar jag Asien, där backpackerkulturen är väldigt härlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig