Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

angel-falls
Så har vi kommit till en ny månadens resenär och därmed 2015 års första! Viktoria som bloggar på bloggen Viktorias värld vill helst vara lite anonym men vi kan iallafall avslöja att hon är en riktig vagabond som är tränad i arktisk överlevnad och oftast lyckas pricka in fint vandringsväder.

traveller-of-the-month

då jag reste runt och tältade i Namibia och Botswana där jag låg och lyssnade på flodhästarna på nätterna ligger högt på listan
               – Viktoria om sitt häftigaste reseminne

Du är väldigt ofta på resande fot. Vad driver dig?

Att uppleva nya saker, smaka ny mat och möten med människor.

Vad är det bästa med att resa?

De minnen man skapa för sig själv och för de man möter på resan.

Vilken resa är den häftigaste du gjort?

Svårt att säga, varje resa har innebär nya naturupplevelser och möten med djur.  Med då jag reste runt och tältade i Namibia och Botswana där jag låg och lyssnade på flodhästarna på nätterna ligger högt på listan tillsammans med att paddla kajak med späckhuggare utanför Vancouver Island och snorkla med hajar och rockor på Galapagos.

Finns det nån resa som gjort dig besviken?

Om jag hamnar med människor som inte respekterar djur och natur. Hände i Egypten där en grupp turister bröt loss koraller och tog styptag på kaptenen då han sa till dem.

Vad betyder ansvarsfullt resande för dig?

Mitt motto är att sprida pengarna så lokalt som möjligt. Jag bor helst på så litet Hostel jag kan hitta och äter helst det de sjäva har i trädgården som i Nicaragua då de gick ut i trädgården för att se vad de kunde servera till frukost. På de flesta resorna jag gör har jag inte varmt vatten förrän jag kommer hem. Jag undviker att dricka flaskvatten utan frågar om de själva dricker kranvattnet isåfall gör jag också det.

Arktisk överlevnad – hur kommer man in på det?

Ville ta ett år för att vara mer ute i naturen och fick möjligheten att studera heltid och ”bara” jobba halvtid.

Vad är det med fjällvärlden som lockar?

Allt! Ensamheten, kylan, tystnaden och djuren man får se om man är ute mycket. Förra året sprang en djärv rakt mot mig och när jag jagat älg har jag lyssnat på björnhona med ungar. Underbart!

Har du nån fjällrutt du skulle rekommendera för nån som är mer nybörjare, som inte riktigt är hemma på arktisk överlevnad?

En stugtur, då behöver man bara sängkläder, termos och lite kläder, mat kan man köpa i många av STFs stugor. Kolla in vädret och strunta i turen om det ska regna/vara snöstorm  under hela turen. Jag har blivit kallad ”the sunshine hiker” då jag både i Sverige och på bl.a. Inkaleden hade ”omöjligt” fint väder som guiden sagt varit omöjligt.

Har du någon drömresa som du inte gjort än?

Patagonien och Alaska ligger högt på min ”Bucket List” men Colombia med alla dess nationalparker har seglat upp högt också efter vår jul/nyårsresa genom Brasilien, Venezuela och Colombia. Världen är så stor, ju mer man reser, desto mer nyfiken blir man på platser man får lära sig om då man träffar andra utforskare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig