Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

bonjour

Vill du upptäcka nya sidor av Paris eller vill du bara smälta in i den Parisiska stadsbilden och inte (allt för uppenbart) avslöja dig själv som turist? Till dig har vi satt ihop ett litet survival kit som garanterar en lite mer genuin Parisupplevelse.

DOs

 1. Upptäck gömda gränderParis-alley
  foto:shutterstock

   

  Glöm den kaotiska miljonstaden och hitta de delar av Paris som mer påminner om en pittoresk fransk by. Flanera längs med Rue Montorgueil och gör ett stopp på Stöhrer, en av Paris äldsta pâtisserier och välkänt för sina fantastiska choklad-eclairer.Andra gator som är värda ett besök, speciellt om du är ute efter lite shopping är Rue des RosiersRue Mouffetard och Rue de Levis.

 2. Hitta en bistro

  frenchie

  foto: Frenchie

  Varför betala hutlösa priser för en middag när du kan äta trendigt för en rimlig summa? Paris är känt för sina brasserier och speciellt sina neo-Bistror som kan hittas lite här och var i staden. Ett par riktiga höjdare är ChateubriandFrenchie och Cuistance.

 3. Bruncha
  brunch
  foto: A Priori Thé

  Ingen söndag är komplett utan en lång och härlig brunch. La Petite Fabrique, A Priori Thé, och Derrière Au är tre favoritställen som både bjuder på mysig stämning och såklart fantastiskt god mat.

 4. Se staden från ovan

  mamashelter
  foto: mamashelter
  Utsikten över Paris takåsar är magisk. Men istället för att trängas i Eiffeltornets trånga trappor kan du uppleva utsikten på någon av stadens takterasser. Tre av de bästa hittar du på  PerchoirMama Shelter och Kong

 5. Shoppa lokal design
  lolakeim
  foto: Lola Keim

  Att Paris är världens modemetropol är vida känt men varför komma hem med plagg från de tråkiga kedjorna när du kan lägga vantarna på unika plagg från nya up and coming designers? De bästa lokala småbutikerna hittar du på rue Montmartre.

DONTs

 1. Promenera längs Champs Elysées en söndag eftermiddag
  champs-elysees
  foto: shutterstock
  Om du inte älskar proppfulla gator och dyr mat.

 2. Gå på museum utan att köpa din biljett online
  louvren
  foto: shutterstock

  Du kan köpa biljetter till de flesta av alla Paris museer på nätet. Billigare, enklare och du slipper framförallt köa tillsammans med alla andra turister.

 3. Stå på vänster sida i rulltrappanrulltrappa
  foto: shutterstock

  En definitiv turistmarkör. Riktiga Parisare står alltid till höger så att den som har bråttom kan gå förbi på vänster sida.

 4. Lämna dina solglasögon hemmabrillor
  foto: shutterstock

  En riktig fransyska går aldrig någonstans utan sina solglasögon. Vid minsta lilla solstråle kan du vara säker på att Ray-Bansen åker på.

 5. Gå långsamt och/eller le mot folksmile
  foto: shutterstock

  Allvarligt. Du befinner dig i Paris, inte på franska landsbygden…

footer logo
Skapad med till dig