Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min. läsning

Nu när sommaren är här blir vi i Sverige helt restokiga! Med romantiska solnedgångar, medelhavskänsla och den grekiska mytologin gör att en grekisk ö blir ett populärt resmål. Det turkosa havet och mysiga byar med vita stenhus är något som är typiskt för Grekland och alla öar runt omkring. Eftersom det finns så otroligt många öar kanske det är svårt att veta vart man ska åka, vi ger er därför en lista över de vackraste och våra favoriter…

Santorini

Santorini

Först ut är Santorini, en ö av vulkaniskt ursprung, ett sant paradis som representerar Grekland och den bilden vi har av landet, mitt i prick! Så om du letar efter den perfekta blandningen av den grekiska idyllen som nämns i början av artikeln, tillsammans med inslag av romantik och lite nattliv, så är detta den rätta ön. Fantastiska stränder och romantiska solnedgångar finner du i en by vid namn Fira, som ligger högst upp på den västra sidan av ön.

Vackraste stränderna: Red beach, döpt efter den unika lava-färgade sanden. Sedan kommer White beach, Kamari och Perissa.

Hur tar man sig dit: Man kan flyga direkt till Santorinis flygplats (Thira) eller boka billiga flygbiljetter till Aten och sedan ta en färja till Santorini.

Paxi

paxi

Paxi ligger väldigt nära Korfu, en lite mindre känd ö som tyvärr inte är uppmärksammad men som är helt fantastisk. En lugn liten oas, perfekt för par som vill ha lite egen tid och koppla av. Bra vandringsmöjligheter, för den som gillar att upptäcka natur på semestern. Om man har tur kan man se en och annan kändis på ön, eftersom ön är lite privat är det ett populärt resmål bland kändisar. Vackra stränder och restauranger vid hamnen i Gaios, som serverar fantastiska fiskrätter. Den bästa tiden att njuta av den magiska stämningen är på kvällen, när alla turister från Korfu har lämnat ön igen.

Vackraste stränderna: Plani Beach, Mongonissi och Kipiadi är bara några av dem. Bäst är det när man går till fots och upptäcker sina egna favoriter.

Hur tar man sig dit: Ta en färja från Korfu eller från det grekiska fastlandet i staden Parga.

Mykonos

Mykonos

För er som inte visste är Mykonos en av de bästa öarna att festa på. Med en kombination av avkoppling och nattliv har Mykonos blivit ett av de populäraste resmålen till Grekland genom åren. De pittoreska husen, smala gatorna fullt av arkitektur och skönheten på ön har inte förändrats på grund av turismen, och det är nog en av anledningarna till att ön är så välbesökt. En traditionell fiskeby, dit man åker för att få en äkta grekisk upplevelse.

Vackraste stränderna: Paradise Beach, Elia, Ormos och Panormos.

Hur man tar sig dit: Flyg till Mykonos, det går även att ta en färja från Aten till ön.

Tilos

Tilos

Tilos är den perfekt äventyrsön, för personer som inte bara vill ligga och slappa på semestern. Här finns det massvis att utforska, berg, exotiska djur som du inte trodde du skulle hitta på en ö i Grekland. Stränderna är steniga och ganska svåra att hitta, men lyckas du hitta dit garanteras du av ett lugn, fin natur och klarblått hav.

Vackraste stränderna: Livadiastranden, Lethra och Eristos.

Hur man tar sig dit: Du kan flyga till Rhodos Diagoras internationella flygplats och sedan ta en båt till närliggande Tilos. Från Aten kan du ta Blue Star Ferries som runt Tolvöarna (Piraeus – Kalymnos – Kos – Rhodos och Santorini – Astypalaia – Patmos – Lipsi – Leros – Nisyros – Tilos – Symi – Kastellórizo).

Icaria

Icaria, som ligger i Egeiska havet ca 20 km från Samos, fick sitt namn efter den grekiska mytologiska figuren Icarus. Enligt legenden sägs det att han föll i havet nära ön. Det speciella med Icarias är att ön är så hemlig och otillgänglig. De små vikarna är mystiska och tysta, här kan du koppla av i det varma havet och se dig omkring i den typiska grekiska arkitekturen som bidrar till den gamla atmosfären. Det råder ett lugn på ön som är väldigt avkopplande. Detta kanske förklarar varför folket på Icaria är några av de längst levande människorna i världen.

Vackraste stränderna: Skafi, Agios Antonios, Plaka och Tholos.

Hur man tar sig dit: Flyg till Aten och ta färjan med företaget Aegeon Pelagos mot Samos.

footer logo
Skapad med till dig