Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

handbagage

Alla som någon gång har köpt en resa med Ryanair vet hur jobbigt det kan vara med bagage. Mått, väska och vikt är tre saker som man alltid oroar sig över inför resan med lågprisflyg. Det sista man vill är att bli stoppad vid incheckningen. Ryanair är kända för sina bestämda regler gällande bagage. Därför har vi listat tre tips för att underlätta resan så du slipper betala onödiga avgifter på flygplatsen och kan starta din semester på bästa möjliga sätt.

 

Storlek och mått

1) Det är ett handbagage per person med måttet 55cm x 40cm x 20cm, du får även ha med dig en handväska som har måttet 30cm x 20cm x 20cm. Det smartaste är om du mäter väskorna innan med måttband hemma, för att vara helt säker på att de uppfyller dessa kriterier. Om man överskrider får man betala en avgift på ca 450 kr. Inte det roligaste att starta semestern med.

När du vet vilka väskor du ska fylla, börja packa! Att tänka på när man packar är att inte packa för mycket, så lätt som möjligt. Ta bara med det nödvändigaste, det är ju trots allt bara en weekendresa. Om du planerar att shoppa loss på destinationen, blir det problem på hemresan.

 

Max vikt på bagaget

2) Då har vi kommit till vikten, det största problemet för många. Den maximala vikten på handbagage hos Ryanair är 10 kg. Ett tips är att man väger väskan hemma innan, så man vet vad man ska ta bort eller lägga till. Även här får man betala en onödig avgift om det är övervikt i handbagaget. Om det skulle bli övervikt skulle det bli en kostnad på ca 90 kr per kilo.

 

Incheckat bagage

3) Varje passagerare får checka in upp till 2 förhandsregistrerade bagage, som man har betalat för vid bokningen. Man kan även boka detta i efterhand om man skulle ångra sig och känner att man måste ha mer bagage. Man får välja en maxvikt på 15 kg eller 20 kg, detta görs vid bokningen. Kostnaden för incheckat bagage är ca 135-225 kr, beroende på säsong och resväg. Så om man inte vågar chansa på sitt handbagage, är detta ett säkert val för dig.

Hoppas dessa tips har varit till nytta och att ni inte blir stoppade vid incheckning efter denna lektion i hur man packar smart. Trevlig resa!

footer logo
Skapad med till dig