Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min. läsning

En weekend i USA

Vi kommer att ta med dig på en weekendresa genom fyra olika platser i USA på fyra dagar. Låt dig inspireras av de vackra platserna runt om i det stora landet på andra sidan atlanten.

roadtrip

Honolulu

Vi börjar vår resa på en torsdag i ett varmt klimat som ligger väst om USA, mitt ute i Stilla havet – Hawaii, Honolulu! Gillar du kulturella platser fyllt med besök på intressanta museer, gamla historiska kyrkor eller palats från 1800-talet, hittar du det på Honolulu. Det är kanske inte det första man tänker på när man tänker sig en resa till Honolulu. Ön har massvis med saker att erbjuda till nyfikna turister, men ett besök vid minst ett kulturellt ändamål är givet. Därför börjar vi dagen med ett besök vid Iolani Palatset, som är viktig fakta för den som vill veta historian bakom Hawaii.

palats på hawaii

Dagen rullar vidare och vi beger oss mot stranden på en surf-lektion! En perfekt plats att lära sig surfa på, vid vackra stränder och perfekta vågor dessutom.

surfa på hawaii

New York

Älskar du liv och rörelse, är rastlös och får inte nog av storstadslivet? Då är definitivt New York rätt stad för dig. New York slutar aldrig överraska dig med saker att göra och känslan när man är där är obeskrivlig. Så vi fortsätter vår resa genom USA med ett pit-stop i the Big Apple. En fredag i New York börjar med en promenad i central park. Vi stannar till vid Loab Boathouse och hyr en båt, supermysig och populär turistattraktion på sommaren. För att se allt man vill krävs det nästan en heldag i parken, men vi måste ju hinna testa på nattlivet i staden som aldrig sover innan vår nästa destination.

central park new york

Vi börjar med en middag på Manon som ligger i området Meatpacking District, en modern och hipp restaurang med god mat och liveband. Sedan beger vi oss mot the Skylark, beläget vid 39th St. Midtown West, en lounge med otrolig utsikt över New Yorks skyskrapor. Vi sparar vår energi för en fartfylld lördag till vårat nästa stopp!

new york

Las Vegas

Upplev baksmällan på riktigt, i Las Vegas kan allting hända. Checka in på fantastiska hotell som du inte ens kunde drömma fanns. Upplev shower, spela på hotellets kasino och förhoppningsvis vinn pengar (om du har tur) eller relaxa vid spa avdelningen. Som ni säkert förstår är Las Vegas verkligen en upplevelse utan dess like. Men just denna lördag ska vi börja med en dagsutflykt ut till Grand Canyons svindlande höjder! En fantastisk upplevelse där du får se hur det unika landskapet ser ut med egna ögon.

grand canyon

När kvällen börjar närma sig ska vi återigen bege oss mot Las Vegas och se vad kvällen har att erbjuda. En middag på Alize, en restaurang för den som vill ha utsikt över hela Las Vegas, en fröjd för ögat. Efter middagen är en show obligatoriskt när man är i Las Vegas, du kan välja bland allt från en klassisk Mamma Mia show till en stand-up show med kända ansikten. Sedan är det upp till dig vart du vill att kvällen tar dig, som vi sa innan, i Las Vegas kan allting hända…

las vegas

Los Angeles

När vi ändå är i krokarna passar vi på att besöka Los Angeles, vår sista destination för den här gången. Det är ingen nyhet att Los Angeles är känt för alla hollywood-stjärnor, sitt varma klimat och sin sköna atmosfär. Det finns så mycket roliga saker att hitta på i Los Angeles, och för den aktiva personen kommer vi att ta en vandringstur i Runyon Canyon Park. Här får man en fin utsikt över hollywood samtidigt som det är en skön avstickare med en promenad i naturen.

runyon canyon

Är du mer av en shoppinggalen person, så ska du definitivt åka till Rodeo Drive och shop until you drop! Oavsett om du vill spendera massvis med pengar eller inte, är det inte bara shoppingen man åker hit för. Det är som att gå runt i ett enda stort museum, med fina byggnader och vackra exponeringar i alla butiker. Detta är, utan att överdriva, ett paradis att vandra runt i för alla som älskar arkitektur, shopping och mode. Om du har tur stöter du på en och annan kändis också. Du kanske kommer hem med en helt ny garderob, massvis med inspiration och garanterat ett minne för livet efter denna fartfyllda resa genom staterna!

rodeo drive

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig