Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min. läsning

En av de bästa sakerna med att resa är maten. Och vad är den viktigaste måltiden på dagen? Jo, den första såklart – frukosten eller brunchen som man kallar det i vissa länder. Denna måltid är nyckeln till hur du kommer må resten av dagen, och man vill ju alltid vara på topp, speciellt på semestern.

Vad du äter till frukost beror helt på vilken del av världen du är i, eller beroende på vilken tradition och kultur du följer. Detta är otroligt varierande från land till land, såklart. Så, om du ska iväg och resa snart guidar vi dig igenom 10 frukostar världen över. Även om du inte ska ut och resa, kan du fortfarande avnjuta en god frukost från ditt eget kök. Låt dig inspireras, kanske hittar du en ny frukostfavorit? Här är våra 10 frukostfavoriter världen över (varning för smaskiga bilder).

UK

Tycker ni detta är en stor portion frukost? Inte enligt engelsmännen och skottarna, detta är nog en av de återhållsammare portionerna skulle vi kunna säga. Men den innehåller alla typiska ingredienser: ägg, bacon, korv, bönor, tomat och sista men inte minst – toast. Frukosten kan även inkludera blodpudding och scones. Ett berg av proteiner helt enkelt och vi försäkrar dig att du kommer vilja äta middag lite senare än vanligt efter denna måltid.

UK frukost

Spanien

Frukost i Spanien är väldigt söt! Och då menar vi inte gullig, utan söt som i socker och bakverk-söt. Ber du om en varm choklad till frukost i Spanien får du i princip en kopp lika tjock som chokladpudding. Det typiska med detta är att du även måste beställa ett friterat bakverk att doppa i den varma chokladen. Om man inte är en morgonmänniska lär du bli det nu, för detta blir du garanterat pigg av.

Frukost i Spanien

USA

Ett land känt för sina superfrukostar! Självklart är amerikanska pannkakor med blåbär och massa sirap, det som står på menyn. Till detta serveras även bacon och äggröra för den som inte blir mätt på pannkaks-sockerbomben.

Frukost i USA

Italien

Italiano! Folket som är kända för sina långa luncher och som i allmänt älskar mat, men som förvånande nog inte äter alls så mycket frukost. Man äter en cornetto, som är en italiensk croissant, och en cappuccino till det. I Italien är det konstigt att dricka cappuccino vid någon annan tidpunkt på dygnet, än till frukosten.

Frukost i Italien

Danmark

Frukosten i Danmark, även kallad ”Morgenmad”, lyder precis som bilden. Mycket ost, bröd, kallskuret och ägg. På helgen är det ett stort utbud av bröd som gäller vid frukostbordet, men även kakor. Brödet ska helst vara mörkt, ”rugbrød” som det heter med smör, marmelad och en skål flingor. Ganska lik den svenska frukosten?

Frukost i Danmark

Frankrike

En frukost i Frankrike är en förtrollande upplevelse. Här serveras det bakverk och mycket söta bröd, med mycket inslag av choklad. Den som gillar socker och gillar att starta dagen med en sockerkick, är detta helt rätt frukost!

frukost i Frankrike

Australien

Australierna är berömda för deras bruncher – som måste vara en drömfrukost för alla surfare med god aptit. Det serveras oftast bruncher med inslag från andra länder, de är inte rädda för lite innovation vid frukostbordet. Spenat, tomater och bacon är några av de vanligaste inslagen.

Brunch i Australien

Iran

Denna frukost är verkligen en fröjd för smaksinnet! Den mest populära och traditionella rätten till frukost i Iran är Haleem. Rätten består av kött (lamm eller kyckling), kanel, smält smör, socker och salt. Man kan äta den både varm och kall.

Frukost i Iran

Japan

För västerlänningar är detta en frukost som förvånar och som är långt ifrån det vi äter och är vana vid. Det är alltid kul med lite nytt, i Japan äter man nämligen soppa, en skål med ris, grönsaker och fisk till frukost. Det serveras såklart i en charmig samling av porslin.

Frukost i Japan

Tyskland

I Tyskland varierar frukosten beroende på vilken del i landet du befinner dig i. Men den vanligaste sorten inkluderar kött, ost och yoghurt. En av de bästa delarna är utbudet av bröd, spannmål och bakverk som tillkommer.

Frukost i Tyskland

Hittade du någon favorit?

 

 

footer logo
Skapad med till dig