Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   6 min. läsning

I det här inlägget har vi samlat 20 annorlunda hotell, dessa hotell är inte direkt vad man brukar vara van vid, men man blir helt klart sugen på att testa.


1. Galactic Suite Space Resort (yttre rymden) 

Det första lyxiga rymdhotellet öppnades upp under 2012. Hotellet kommer att ta 350 gäster om året som kommer kunna se soluppgången 15 gånger om dagen och resa runt gjorde var 80:e minut.

annorlunda-hotell
Foto: http://galacticsuite.com

2. Library Hotel (New York, USA)

Varje våning på Libary Hotel i New York är inspirerad av en av de 10 kategorierna i Dewey Decimal System. Såsom matte, vetenskap och religion. Och varje rum rymmer en del utav hotellets 6000 böcker.

libary-hotell
Foto: http://libaryhotel.com

3. Capsule Hotel (Tokyo, Japan)

Dessa hotellrum är endast 2 kvadratmeter. Alla med en säng och en TV. De är billiga och redo att hyras ut om det är försent att köra bil eller om du har tagit en drink för mycket och hellre vilar innan du funderar på vad du har gjort. Majoriteten av dessa kapsel- hotell tar endast emot manliga gäster och tillåter bara en natts bokningar.

Hotel-Capsula

4. Karostas Cietums Hotel (Liepaja, Lettland)

Har du någonsin undrat hur det skulle vara att sova i ett fängelse över en natt, men du är inte riktigt på humör för att påbörja en krogfight? Boka istället en natt på detta gamla fängelse. Att bli eskorterad med handbojor in till din ”cell” för natten ingår. ”Fängelset” är öppet från maj till oktober.

Karostas-Cietums-Hotel
Foto: http://karostascietums.lv

5. Das Park Hotel (Ottensheim, Österrike)

Detta hotell är konstruerat av robusta avloppsrör. Det kanske inte är de hotellrummet du drömmer om att få din skönhetssömn i, men det kommer helt klart vara en oförglömlig natt. Nämnde vi billigt?

Das-Park-Hotel
Foto: http://dasparkhotel.net

6. Dog Bark Park Inn (Cottonwood, Idaho)

Det är världens största Bigel och ett utav de mest ovanliga hotell som finns. Designad av hundälskare. Hotellet ser inte bara ut som en hund på utsidan, den har märklig hundkänsla på insidan också.

dog-bark-park-inn
Foto: http://dogbarkparkinn.com

7. Burj al Arab Hotel (Dubai)

Det enda sjustjärniga hotellet i världen, det är 321 meter högt och ligger på en konstgjord ö i Persiska viken, Dubai. Trots sin imponerande storlek, har hotellet bara 28 våningar som rymmer 202 rum. Den minsta sviten upptar en yta på 1820 kvadratmeter.

burj-al-arab
Foto: http://jumeirah.com/Burj-Al-arab-Hotel‎

8. Kokopelli’s Cave (Farmington, New Mexico)

Kär i Flinstones eller bara av att tanken att bo i en grotta? Ät på stenbord, sitt på stenstolar sov i en stensäng och fortfarande känna dig bekväm. Öva på yabadabadoo när du checkar ut från Kokopelli’s Cave Hotel.

cave-kokopelli

9. Elqui Domos (Chile)

Tänk om du kunde stanna i sängen, insvept i tjocka filtar och titta på miljontals stjärnor på en kolsvart himmel? Om du verkligen är en stjärnälskare ta tag i en av de tillgängliga teleskopen som finns och be om  en stjärnkarta i receptionen och segla iväg på Vintergatan.

Elqui-SPACES
Foto: http://elquidomos.cl

10. One By the Five (Paris)

Kyld champagne, din egna dansbana och en regndusch. Gäster som har bott där säger att inredningen i rummet är så imponerande och så övertygande från de ögonblick du kliver in. Dina bekymmer försvinner. Och dina pengar likaså, eftersom priset för en natt är ca 8000 kr.

one-by-the-five
Foto: http://onebythefive.com

 

11. Bjorli Snow Hotel (Norge)

I nationalparken i Geirangerfjorden i Norge, finns det ett ispalats. Det är inte bara ett ispalats utan ett där du kan sova i en säng omgiven av isblock där du känner dig som en varelse ifrån en annan värld. (Du behöver inte oroa dig för att ull-sockor inte ingår).

bjorli-snowhotel
Foto: http://globaltreehouses.com

12. The Setai Miami Beach (Miami)

Ett vackert hotell på en vacker plats, en privat strand, med orientalisk stil och felfri service. Detta är några av anledningarna till att människor älskar detta lyxhotell i South Beach.

setai- miami- beach
Foto: http://thesetaihotel.com

13. Hotel Yunak Evleri (Cappadocia, Turkiet)

Att sova i en urgrävd grotta i väggen kanske inte är vad du helst vill. Men rummen och utsikten från detta femstjärniga hotell skall tydligen få dig att ändra dig, för alltid.

hotel-yunak-evleri
Foto: http://yunak.com

14. Tree Hotel (Sverige, Lappland)

Ge ditt djävulska alter-ego en nedlåtande blick och förklara att detta hotell är mer än bara en koja. Det är ett bevis på att det är fullt möjligt att leva i bekvämt i skogen.

tree-hotel
Foto: http://treehotel.se

15. De Vrouwe van Stavoren Hotel (Nederländerna)

Att sova i en vintunna kanske låter konstigt till en början. Men det blir garanterat en unik upplevelse. Det perfekta stället att somna på efter en natts vinprovning.

de-vrouwe-van-stavoren-hotel
Foto: http://www.hotel-vrouwevanstavoren.nl

16. Jumbo Hostel (Stockholm)

Tills flygning blir så skönt som att vila i ett hotellrum, kan du sova i ett hotellrum som är format som ett flygplan. Syrgasmasker, business-class säten och cockpit svit ingår i Jumbo’s metoder för att övertyga resenärer att gå till sängs.

jumbo-hostel
Foto: http://jumbostay.se

17. Hotel i-suite (Rimini, Italien)

Ett lyxhotell som lyckas göra oklanderlig design varm och avkopplande, inte bara intressant. Ljusen, rummen och spa-anläggningen är alla designade för att överraska dig och roa dig under din vistelse.

hotel- i-suite
Foto: http://i-suite.it

18. Hotel Quinta Real Zacatecas (Mexico)

Detta är hotell är konstruerat i San Pedro Bullring och använder strukturen från den ursprungliga byggnaden. Platsen har fått en internationell utmärkelse för arkitektur 1989.

hotel-quinta
Foto: http://quintareal.com/zacatecas

19. Nhow Berlin (Berlin)

Europas första musikhotell. Har bland annat en inspelningstudio och en gitarr som tillhörighet. Möblerna och väggarna är målade i neon – perfekt för en rockstjärna… Här kan du jamma natten lång och vara DJ med dina närmsta vänner.

nhow-hotel-berlin
Foto: http://nhow-hotels.com/berlin

20. Malmaison Oxford Castle (England)

Detta är det första brittiska fängelse som senare blev ett hotell. Även fast hotellets bardörrar ser ut som fängelset gjorde under den viktorianska perioden, erbjuder hotellet komfort och bekvämligheter och ingen hålls där mot sin vilja.

MalmaisonOxford
Foto: http://malmaison.com/locations/oxford

footer logo
Skapad med till dig