Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Maten är ett av de viktigaste elementen när man reser iväg någonstans och att behöva gå gata upp och gata ner för att hitta en restaurang som verkar tilltalande kan ibland vara lättare sagt än gjort. Här nedan finner du några utav Londons mest trendiga restauranger just nu. 

Burger and Lobster

Burger and Lobster är sedan 1,5 år tillbaka en utav Londons mest hypade restauranger. Fullt på både vardagar och helger. Med en casual atmosfär och ett trevligt koncept är detta restaurangen alla köar till. På Burger and Lobster finns det enbart tre rätter att välja bland på huvudmenyn. En hel hummer, hamburgare eller lobster roll. Till varje måltid får du pommes frites, sallad och smält vitlökssmör.

Vad det gäller bordsbokning är det olika, på vissa ställen går det ej att boka bord i förväg (Knightbridge och Mayfair), men när du kommer till restaurangen kan du skriva upp dig på en väntelista och blir kontaktad så fort det finns ett ledigt bord till dig och ditt sällskap. Under tiden kan ni ta en drink i baren, alternativt gå till någon bar i närheten. Pris? Samtliga rätter kostar £20.

Burger och Lobster finns i Farringdon, Mayfair, Knightbridge, City och Soho.

burger-lobster

Gaucho

Restaurangkedjan Gaucho är stället för alla köttälskare. Perfekt vällagade argentinska köttbitar. Med väggar, barer och stolar dekorerade i ko-skinn sticker Gaucho ut från mängden. Personalen på Gaucho är väldigt kunnig och presenterar gärna det olika köttbitarna för den som vill och känner sig osäker innan de tillagas. Gillar man gott vin finns här en rad olika rödviner som får smaklökarna att dansa. Du får räkna med att ta med den stora plånboken då Gaucho är lite dyrare restaurang.

gaucho-swallow-street

La Bodega Negra

I mitten av Soho ligger La Bodega Negra. Det är inte så konstigt att tro att man kommit fel, då det är stora neonskyltar utanför som säger ”adult video” och ”peep show”. Trots att La Bodega Negras entré liknar en sexshop har du kommit rätt. In kommer man till ett litet rum där man hälsas välkommen och blir sedan eskorterad till restaurangen som ligger en trappa ned. Det är en fantastisk atmosfär och mysig inredning. Restaurangen är mexikansk och erbjuder middagsgäster tostaditas, tacos, grill och ceviche. Det finns även möjlighet att få åtta rätter av kockens avsmakningsmeny.

labodeganegra

Nobu

Nobu har under åren vuxit och blivit en av världens mest kända restauranger. Här serveras det sushi, sashimi och varmrätter med hög kvalité och priser därefter. I mitten på 2000-talet blev restaurangen tilldelad en michelinstjärna och har än idag kvar sin stjärnstatus. Nobu är ett perfekt tillhåll för kändisspotting så håll ett vakande öga om du skulle besöka restaurangen.

nobu-london

Novikov

Novikov har både ett italienskt samt ett asiatiskt kök, med det delvis öppna köket kan du få en inblick i vad som händer och hur maten tillagas. Dock kan man enbart välja ett kök åt gången. Så är man nöjd med vad det ena köket har att erbjuda kanske man nästa gång väljer att testa den andra delen. Även denna restaurang har blivit tilldelad en michelinstjärna.

Novikov

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig