Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Älskar du resor som bjuder på mycket äventyr? Då är Madeira definitivt ditt nästa resmål. Mitt i Atlanten ligger den lilla ön Madeira, hit många åker för att koppla av och njuta av den vackra omgivningen. Madeira som från början är en vulkanö har mycket att erbjuda för den som är nyfiken på att resa hit och för den som älskar vandring.

Madeira

Levadavandring

Det som gör ön speciell och kanske det den är mest känd för är de unika Levadavandringarna. Så packa ner dina bästa hikingskor och ge dig ut på ett äventyr i den fantastiskt fina omgivningen som råder på ön. Åker man till Madeira är vandring nämligen ett måste, oavsett om det är en guidad tur eller om man bara vill ge sig ut på egen hand. Det sägs vara en av de vackraste platserna att upptäcka till fots. Madeira kallas definitivt inte för Atlantens pärla utan anledning. Landskapet är så unikt med sina smala och krokiga vandringsleder runt hela ön, därför är det ett perfekt resmål för alla som gillar en aktiv semester!

levadavandring på Madeira

Så vad är Levadavandring för något då? Jo, man byggde nämligen under 1400-talet konstgjorda kanaler för att leda vatten från platser på ön där det regnar som mest, till jordbruksområden på ön där vattnet behövdes för att få det att grönska. Längs dessa levador kan man alltså idag gå guidade turer, få sig en historisk bakgrund till hur dessa levador uppkom och vandra för att se hur långt och vart de sträcker sig. Det erbjuds alla typer av vandringar med utsikt över hav, berg och klippor samt vandringar genom den tropiska regnskogen. Och det spelar ingen roll om du är en våghals eller nybörjare, välj fritt bland de olika alternativen av vandring och njut av din resa på den sagolika ön Madeira.

Madeira

Boka en vandring som passar dig bäst:

Travl.se

Vandra.se

Blev du tillräckligt övertygad? Boka isåfall din flygresa till den magiska ön hos oss.

footer logo
Skapad med till dig