Veckans kollega – Ulrika Viberg

ulrika viberg

Namn: Ulrika Viberg

Ålder: 39

Gör: SEO manager på Travellink

Vad har du för utbildning Ulrika?

Jag har läst lingvistik, som är språkvetenskap, språk såsom grekiska, kinesiska och ryska. Tro det eller ej, men jag blev faktiskt bäst på ryska av alla språk. Sedan har jag även läst medie- och kommunikationsvetenskap, och lite andra småkurser här och där.

Hur hamnade du på Travellink?

Jag blev headhuntad av personen som rekryterade här på Travellink, en kollega i branschen tipsade om att jag var ute efter ett nytt jobb. Sen så längtade jag tillbaka till resbranschen, jag tycker att det är otroligt roligt att jobba med resor. Älskar utmaningar och det är verkligen en utmaning att jobba med SEO inom resebranschen.

Vad är roligast med ditt jobb på Travellink?

Det är ständiga förändringar på marknaden, och såklart en väldigt rolig produkt att jobba med. Alla som jobbar här är reseintresserade och det gör jobbet extra kul. Travellink har lyckats med att rekrytera drivna människor som är positiva och kreativa. Jag trivs jättebra här!

Kan du beskriva en typisk dag på jobbet?

När jag kommer på morgonen börjar jag med att kolla mailen och gör klart olika rapporter med statisk. Jag analyserar statistik och drar slutsatser efter det så man vet var man ska lägga fokus. Jag brukar ha hangouts med mina SEO kollegor på kontoret i Barcelona, vi uppdaterar varandra vad som händer på de olika marknaderna och pratar om vad vi ska göra till nästa möte. Sen är det också mycket rent SEO arbete, analysera, koda om sidor och kolla länkar. När vi har praktikanter på kontoret är det extra kul, då lär jag dem allt jag kan!

Vad är ditt drömresemål?

Jag älskar naturen och annorlunda platser som är unika, så jag måste nog säga Nya Zeeland. Naturen verkar helt fantastisk, de vore jättekul att åka dit. Mitt favoritresmål är lapplandsfjällen, dit åker jag när jag vill ha lugn och ro, hämta krafterna och bara koppla av.

Ulrika är min räddare i nöden, hon tog in mig på Travellink när jag ville byta praktikplats. Jag är otroligt tacksam och glad över att jag hamnade här till slut, allt tack vare fina Ulrika! Bättre handledare får man leta efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *