Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min. läsning
unnamed (5)
Månades resenär Sara Winqvist, som bor i Singapore.

Skulle du våga ta steget och påbörja ett helt nytt liv på andra sidan jordklotet? Månadens resenär Sara och hennes man tog chansen och slog sig ner i Asien. Efter att ha bott i Shanghai i fyra år, så utökades familjen med en dotter och de flyttade till Singapore. Och där de trivs bättre än någonsin! Är du mer nyfiken på det spännande utomlandslivet, kan du följa Saras blogg med det passande namnet lifeinsingapore.

Namn: Sara Winqvist.
Familj: Man och en 2årig dotter.
Bor: I Singapore.
Blogg: lifeinsingapore.se.
Gör: Driver Winqvist Communications, som erbjuder konsultande inom kommunikation för skandinaviska företag i Singapore.

Vad är det bästa med Singapore?

Det jag gillar mest med Singapore är vädret. Jag trodde faktiskt att jag skulle tröttna på sommaren och sakna årstider men efter 1,5 år i staden njuter jag fortfarande av värmen och solen. Varje dag.

DSC_0368
East Coast Park, en lång strandremsa där man kan hyra cyklar och njuta av havet.

Vilka är dina favoritplatser i Singapore?

Det bästa med Singapore är enligt mig mixen av olika platser. Staden har ett enormt utbud och du kan börja dagen under en palm vid havet på East Coast Park, äta lunch i den coola skyskrapan Marina Bay Sand, spendera eftermiddagen shoppandes på Orchard road där shoppingcentrumen aldrig tar slut, äta middag i Little India och för ett ögonblick tro att du faktiskt befinner dig i Indien och sedan avsluta dagen med en drink i China Town. Singapore har något för alla!

DSC_0294

Vad har du för intressen förutom att resa?

Jag är ett stort fan av yoga och träning i allmänhet. Det senaste året har jag även fått upp ögonen för grafisk design och att göra hemsidor, superkul tycker jag!

DSC_2338
Marina Bay Sands Hotel, som även är ett Casino. På taket finns en terass.

Hur är du som resesällskap?

Jag är nog ganska enkel att resa med. Jag har rest mycket i mina dar, både med och utan barn så jag tycker själv att jag har ganska bra koll och att jag är väldigt avslappnad. Jag är dock inget stort fan av själva planerings-fasen utan reser allra helst ”backpacker-style” och bara tar dagen som den kommer. Det funkar ju fint när man har mycket tid och backpackar… Men när man bara har 10 dagar på sig och när man har småbarn i släptåg är det inte den bästa lösningen… Då behöver man planera! Som tur är har jag en man som är mycket bättre på det än jag.

Väldigt upplysta Singapore på kvällen.
Neonfärgade Singapore på kvällen.

Har du något restips att dela med dig av?

Den bästa resa jag någonsin gjort är Hawaii. De öarna tog verkligen oss (min man och jag) med storm. Det är ett väldigt enkelt och bekvämt resmål, det är ju ändå USA. Samtidigt kan du få obegränsat med äventyr med vulkanvandringar och helt otroliga road-trips. Stränderna är otroliga och maten bra. Får du chansen så åk till Hawaii!!! Sedan är Thailand alltid Thailand. Jag tröttnar aldrig på det landet.

Häftiga Oahu island på Hawaii.
Häftiga Oahu island på Hawaii.

Om du fick välja ett land eller plats att spendera resten av ditt liv i, var skulle det vara?

Om jag bara visste svaret på denna fråga! Min man och jag har bott utomlands i 6 år nu och vi brottas ständigt med denna fråga. Vart vill vi bo? Finns det en plats på denna jord som vi kommer vilja stanna på för evigt? Jag börjar tro att så inte är fallet utan att min dröm är att få uppleva och bo på så många olika ställen. Varje plats har sina fördelar och nackdelar.

DSC_0278
Gardens by the Bay i Singapore, en gigantisk trädgård som ligger vid Marina Reservoir. Här finns massor att se och uppleva.

Har du någon drömresa som du inte har gjort än?

Många! En stor dröm är Nya Zeeland och går allt enligt plan bli den verklighet redan till jul. Vi planerar nämligen att skippa julklappar i år och istället packa in hela familjen i en husbil och upptäcka Nya Zeeland. Jag längtar även efter att få upptäcka Afrika, en safari står högt upp på listan! Och efter 6 år i Asien drömmer jag om att hyra ett hus i Italien eller båtluffa i Grekland.

Sara är inte ensam om att vilja åka på safari i  Afrika.
Sara är inte ensam om att vilja åka på safari i Afrika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig