Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Först var vi två på resande fot. Sen blev vi tre och fler. Att resa med barn är en föränderlig och inte alltid smidig resa. Det är också en fantastisk upplevelse som ger mersmak.

”Men de bor väl inte här?” Vi passerar ett skjul med vajande kläder på ett streck. Träbåten flyter i långsamt mak på den grönblå floden. I Manavgat, i Turkiet är tempot likt vår transport. Döttrarna blickar mot den lättjefulla floden. Plötsligt vidgas deras ögon. Några turkiska barn springer längs flodkanten och vinkar. En man står med en lång pinne och hoppas på fiskelycka. Ett skjul med vajande kläder på ett streck och döttrarnas fråga: ”Men de bor väl inte här?”.

Att resa och lära för livet

Jag heter Rosita Lincoln och mitt favoritresesällskap är Isabella 12 år, Emilia 10 år och Adam 4 år. Vi har kryssat på Medelhavet, roat oss på Disney World, snorklat i Röda havet, strosat längs stränder i Karibien, badat i Svarta havet, vaggat fram på elefant i Asien, citysemestrat i Europa och doppat tårna i Atlanten.

Efter mer än 30 resor med barn konstaterar jag:
1) Att resa med barn vidgar dina vyer av upplevelser – barn lär dig att se det stora i det lilla
2) Att resa med barn är en föränderlig resa
3) Att resa med ett barn är en lätt match – om du jämför med att resa med flera
4) Att resa med barn underlättas av reseplanering – oavsett om nybörjare eller globetrotter

Barnen bland Greklands vackra gränder.
Barnen bland Greklands vackra gränder.

När magi inträffar på Gran Canaria

Vid en senare resa är vi trebarnsföräldrar. Vi har en trevlig men tidvis också smått kaotisk tapasmiddag i byn Mogan på Gran Canaria. Lillebror är fem månader gammal och storasystrarna 6 respektive 8 år. Bomben á la trebarnsfamilj har slagit ner på bordet med resterna från en pappersduk, porslinsassietter med skrapade matrester och en plastburk med kladdig gröt. Servitören verkar inte ta illa upp och dukar av. Mitt över bordet sitter döttrarna uppslukade med varsitt Nintendo. I ett hörn står maken böjd och nattar lillebror. Jag lyfter vinglaset och njuter av den mjuka Pesqueran. I några sekunder av egna tankar summerar jag kvällen. Samtalen med döttrarna om vardagshändelser som jag inte har hört förr. Tapas. Jag har skålat med min man fler gånger än vi gör hemma vid köksbordet. Ibland inträffar magi på Gran Canaria.

Den perfekta guiden för din barnsemester

Efter mer än 30 resor med barn har jag blivit en ypperlig reseprojektledare och en fena på att hantera barnens olika viljor och behov. Går det att skapa en resa som roar både en tweenie, en föris och vuxna, samtidigt? Såklart det gör!

Därför har jag skrivit en bok för dig som reser eller planerar att resa med barn ”Rosita reser – Den perfekta guiden för din barnsemester” ger dig inspiration, praktiska tips och en massa ressug.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig