Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Storstadspuls eller skönt strandhäng på semestern? Ibland vill man inte behöva välja. Här är vår topp-fem lista på Europeiska städer där du hittar både citypuls och strandliv.

frankrike-exempel

Nice är franska rivierans mittpunkt och här finns allt du kan önska dig för en skön semester. Med 7 kilometer strandpromenad och 300 soltimmar om året är soldyrkaren hemma samtidigt som det inte finns brist på matkultur, mysiga kullerstensgränder och fransk shopping.

Här hittar du resor till Nice

italien-venedig

I Venedig finns ingen brist på saker att göra och förutom att kanske vara en av de mest romantiska städerna i världen kan du njuta av sol- och bad i världsklass. På ön Lido en kort vaporettotur  bort har kändisar och filmstjärnor solat och roat sig ända sedan 1800-talet och det är fortfarande hyfsat kändistätt, speciellt om du besöker ön under Venedigs filmfestival i agusti-september.

Sök resor till Venedig

 

spanien-palma

De senaste åren har Palma seglat upp som ett riktigt favoritresmål för dem som vill slippa det turistiga Mallis och vill kombinera chic citypuls med sol- och bad. Palma är som en lillasyster till favoritstaden Barcelona med skillnaden att allt är lite mindre men också lite närmare. Här finns gott om trendiga boutiquehotell, mysiga restauranger och shopping. Go Palma!

Leta resor till Palma

kroatien-dubrovnik

Dubrovnik är förmodligen en av Europas absolut vackraste städer. Här kan du promenera på den 2 kilometer långa stadsmuren, äta fantastiska nyfångade ostron, botanisera bland chica boutiquer och ta ett dopp i Adriatiska havet. När vi frågade våra kunder vart de helst ville resa i sommar vann Kroatien en förkrossande seger med nästan hälften av rösterna. Besök Dubrovnik så förstår du nog varför.

Här hittar du resor till Dubrovnik

spanien-barcelona

Barcelona är en riktigt storstad med sina 1,6 miljoner invånare och sommartid är det riktigt turisttätt. Visst är det härligt att besöka Barcelona på sommaren men vår och höst är lika bra och vädret är behagligt nästan jämt. Barcelona är trendigt men samtidigt laid back, som ett Europeiskt Miami Beach. Häng på hippa Barceloneta-stranden på dagen, shoppa och kör sightseeing på kvällen och avsluta med lite tapas och ett besök på jätteklubben Razzmatazz där du dansar hela natten. Att Barcelona ständigt ligger i topp bland våra favoritresmål är ingen slump.

Kolla priser till Barcelona här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig