Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

London är en underbar och pulserande stad, full av karaktär och historia. Några av er kanske redan kan huvudstaden in och utantill, som om det vore er egen ficka. Men för er som inte gör det, så har vi samlat några goda råd och tips som kan vara bra att lägga på minnet inför ditt nästa Londonbesök. Vi tror också att det finns några saker som ni Londonexperter inte heller visste om!

 

1. Musikal i riktig Londonanda

shutterstock_134600678

Det finns inget mer glamoröst än att tillbringa en kväll på teatern och se en musikal i riktig Londonanda. Varför inte se till att skaffa biljetter till den musikal som du alltid har velat se? Just nu kan du se musikaler som storslagna Phantom of the Opera, Thriller Live som är en hyllning till Michael Jackson eller Les Miserables.

 

2. Ett måste i London är Afternoon tea!

Leta upp ett mysigt café i staden och avnjut en kopp té med några nygräddade scones, toppade med marmelad eller en klick grädde. Ett tips på Afternoon tea är det lilla och mysiga Tea and Tattle, som ligger ett stenkast från Brittish Museum. På övervåningen finns även en bokhandel som är värt ett besök.

 

3. Visste du att…?

I London är det faktiskt helt okej att sminka sig i tunnelbanan, i taxin , på bussen … var som helst egentligen! Det anses helt normalt och många gör det. Så, ta en sovmorgon och fixa resten på språng.

 

4. Happy hour

Oavsett om du är i London, Birmingham, Liverpool eller Edinburgh , så är ”Happy Hour ” på barerna alltid ”Happy Hour ”, på hög nivå. Så naturligtvis ska du passa på att gå till en bar för en prisvärd drink eller öl. Ett tips är Barrio East som har en latinamerikansk touch med färgglad inredning och härlig musik.  Varje dag från klockan 17-20 har Barrio ”Amigo Hour” på sina klassiska drinkar (Mojitos, caipirinhas etc) till riktigt låga priser. Ligger på 141-143 Shoreditch High Street.

 

5. Picknick i Hyde Park

Ska du till London i sommar, så kan du definitivt inte tacka nej till en picknick i Hyde Park. Då slipper du även långa köer, det är bara att kliva rakt in och slå sig ner på picknickfilten.

 

6. Ge dricks

Efter ditt besök på en bar, en restaurang eller när du har åkt taxi, så bör du nästan alltid, om du har råd, ge dricks. Det är en gest som kan ses som en oskriven regel i London.

 

7. Fritt inträde

shutterstock_168287837

Och glöm inte att det är fritt inträde på många museer i London. Vad är bättre än att spendera en lugn och kanske regnig eftermiddag på museer som British Museum eller Tate Modern?

 

8. Bo lite utanför stadens centrum

Såvida du inte vill lägga ut en förmögenhet på ditt boende i London, så är det nog bäst att bo lite utanför stadens centrum ( Piccadilly Circus , Covent Garden , etc.). Det finns gott om härliga B&B eller hotell strax utanför centrum och tack vare Londons kommunikationsmöjligheter så kommer det ändå gå att ta sig till de stora sevärdheterna på nolltid.

 

9. Åk tunnelbana

shutterstock_156776990

I London bör du gärna undvika att hyra bil. Trafiken är relativt kaotisk , och istället för att försöka ta sig fram mellan alla moppar, dubbeldäckare, cyklar, taxis och andra bilar på vägarna, så är det mycket lättare att åka tunnelbana.

 

10. Glöm inte ditt paraply

Om du inte redan visste detta, så är det säkrast att aldrig lämna hotellet utan att ta med dig ett paraply. Man vet tyvärr aldrig när det kommer att börja regna i London.

 

11. Köp ett Oyter Card

När det gäller kollektivtrafiken, så är det bättre att köpa ett Oyster Card istället för att använda enkelbiljetter. Ett Oyster card är det mest praktiska och budgetvänliga alternativet till att ta sig runt i London.

 

12. Brick Lane biegel bake

shutterstock_239332765

Är du hungrig och klockan är mitt i natten? Då finns Brick Lane biegel bake till din räddning. Bageriet ligger som namnet avslöjar på Brick Lane (159). Ugnarna står på dygnet runt och oavsett vad klockan är trängs hipsters, taxichaufförer, nattsuddare och annat folk här för att få sig en nygräddad biegel toppad med salt biff eller rökt lax och cream cheese.

 

13. Ät i en klassisk Londonbuss

5848612263_22d196ceef_z

Älskar du pizza men känner för att äta den på ett lite annorlunda sätt? Då ska du äta på Big Red Pizza Buss som ligger på 30 Deptford Church Street. Här gräddas och serveras pizzorna nämligen i en klassisk Londonbuss. En riktig speciell pizzaupplevelse!

 

14. Besök mysiga marknader

London har ett brett utbud av underbara och mysiga marknader, vilket många tycker är det bästa med staden. Är du här över helgen får du absolut inte missa att avlägga ett besök på någon/några av stadens marknader. Några exempel är: Portobello Market som är varje lördag, Camden Lock Market eller matmarknaden Borough Market.

 

Känner du för att uppleva London? Boka din flygbiljett idag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP