Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning
LadiesAbroad
Lena och Maxime

Månadens resenärer (i plural) i februari är Lena och Maxime Löfblad, mor och dotter som skriver om sina resor runt om i världen på bloggen Ladiesabroad.

traveller-of-the-monthHos LadiesAbroad förses du med berättelser, tips och fotografier från världens alla hörn. Fokus ligger på sevärdheter, urbana miljöer och storslagen natur; både personliga upplevelser av kända och klassiska ställen att besöka men också de sevärdheter som inte finns med på topplistorna. Detta i kombination med tips kring restauranger och barer, shopping och stränder ger dig vad du behöver för att planera din nästa resa eller bara fly en stund från vardagen.

Berätta lite om ert reseintresse. Hur ofta reser ni och vad är det som driver er?

Vi älskar att se och uppleva nya saker som man inte hittar här hemma, bland annat paradisstränder och ett varmare klimat. Hittills har vi hunnit med 54 länder och 2015 gjorde vi 17 resor varav sex resor var till länder vi tidigare inte besökt.

Så fort vi får tid och möjlighet reser vi.

Vad är viktigast för er när ni planerar en resa?

Det finns flera saker som är viktiga för oss när vi ska boka en resa och det främsta är priset.
Vi lägger ner mycket tid på att söka efter de bästa priserna. Något annat som är värt att tänka på är att inte bara boka weekendresor torsdag till söndag utan även kolla alternativ som att åka fredag till måndag istället vilket brukar resultera i ett billigare pris. Vi gör dessutom research på vad som finns att uppleva på plats och åker vi till en storstad brukar vi se till att göra en dagstur till någon plats utanför staden.

Vilka är era tre bästa restips?

  • Gör ordentlig research innan resan för att ta reda på vad som finns att se och göra, restauranger, områden mm.
  • Försök hitta hotell med mer personlighet och charm
  • Promenera runt, åk lokaltrafik och sug in alla intryck och omgivningar.

Finns det någon resa ni inte vill göra om?

Finlandskryssning svarar båda i mun på varandra och börjar skratta. Vi har båda testat några stycken och det är inte riktigt vår stil.

Vad är det värsta som har hänt under en resa?

När jag fick körtelfeber och blev dundersjuk i Grekland, säger Maxime. Jag låg på sjukhus i två veckor och missade alla vackra öar. Som tur är bokade vi en resa till Gambia för försäkringspengarna.

Maxime i New York
Maxime i New York

Vilka är era favoritresmål och varför?

Lenas topp 3 är

  1. Bilsemester på Highway 1 i USA.
  2. Sidenvägen som går genom Tadzjikistan, Uzbekistan, Kirgizistan och Kazakstan
  3. USA:s nationalparker, Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon med flera.

Maximes favoritresmål är storstäder så som Paris, New York, London och Lissabon där man kan äta gott på bra restauranger, dricka gott på intima lokala barer, knalla runt bland hus med vackra stuckaturer och känna stadspulsen.

Drömstrand på Seychellerna
Drömstrand på Seychellerna

Vart går drömresan?

Vi var båda på Seychellerna tillsammans och jag har varit på Maldiverna så det blir inte mycket bättre än dessa drömresmål, säger Lena.
Maximes drömresemål just nu är Kapstaden, Tokyo, Hongkong, Iran eller safari i Kenya/Tanzania.

Vad är det bästa med att resa?

Det bästa med att resa är att upptäcka världen, att få uppleva en vardag som är annorlunda från det man har här hemma. Antingen kan man göra resorna till en vardagslyx genom att boka många weekends under årets gång eller så bokar man längre resor där man kan resa runt en del, kanske hyra en bil och besöka flera städer. Vi ser ofta till att ha minst en resa bokad för att ha något att se fram emot. Maxime åker till Hawaii under vintern, en weekend till Venedig över påsk, en weekend till Paris i maj och en sommarsemester i Montenegro. Lena åker till Berlin och New Orleans i mars, till Chicago i april och till Amsterdam i maj.

Med Sköldpaddor på Seychellerna
Med Sköldpaddor på Seychellerna

 

Om ni fick välja ett land eller en plats att spendera resten av livet i, var skulle det vara?

Lena: Eftersom att jag är en storstadsmänniska skulle det nog bli New York eller London men jag älskar samtidigt solen så det är en svår fråga. Det bästa är att bo i en storstad och kunna åka på semestrar med jämna mellanrum.

Maxime: Jag skulle mest sannolikt välja en storstad med fyra säsonger. Att bo permanent i ett land med tropiskt klimat är inget för mig, även om jag älskar paradisen som Filippinerna, Seychellerna och Mexiko. New York står mig varmt om hjärtat då jag spenderade två år där men kan även tänka mig storstäder som Europa har att bjuda på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP