Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Curacao är sol, surfning och sand. Curacao erbjuder Karibiens bästa avkoppling…och så mycket mer. Dykningen där är en av de bästa i världen. Dykare som varit där beskriver det som en drömvärld under ytan och liknar den på systerön Bonaire, som är ett av de mest populära resmålen för dykare. Det finns gott om dykplatser som passar alla typer av dykare, både den som dyker för första gången och den som dyker mer professionellt. De runt 65 olika dyk-siterna ligger nära land och är lätta att komma till, antingen direkt från stranden eller från båt. Du kan välja och vraka bland strand- rev- vrak- och djupdykning.

 

shutterstock_160253150

 

Airplane wreck är som namnet avslöjar ett vrak av ett litet flygplan. Det ligger utanför Santa Martha och resterna av planet är täckta med växtlighet, så kom ihåg att ta med makroobjektivet till kameran när du dyker här.

 

Car Wrecks är en kul plats att dyka på med ett dussintal gamla bilvrak. Du når platsen via båt eller strand. Du behöver dock anvisning av platsen om du dyker från stranden.

 

Double reef och Superior Producer är ett av de finaste vraken i Karibien och finns med på listan de 10 bästa dykplatserna. Vraket står upprätt med nakterhuset på 24 meter och skrovet ligger på 30 meter. Platsen är otroligt vacker och kan nås både från stranden och med båt.

 

Hells corner erbjuder en ordentlig utmaning för avancerade dykare. Strömmarna där är ganska tuffa och det finns inget skydd mot havets vågor. Av säkerhetsskäl är platsen något flyttad nu, vilket gör att fler får tillgång till den fantastiska klippväggen. Här hittar du fläckig och grön muräna, hummer, havssköldpaddor, barracudor samt mängder av andra arter och koraller.

 

Kabayé och Small Wall ligger precis bredvid varandra och erbjuder lite mer utmanande upplevelse än de lugnare platserna på den västliga sidan. Tack vara den ganska oskyddade platsen strömmar hela tiden nytt näringsrikt vatten in och gör att väggarna är frodigt täckta.

 

Lovers beach erbjuder par som söker lite enskildhet en lugn och romantisk plats med restaurang och bar och andra faciliteter.

 

Tug Boat ligger på bara 5 meters djup. Denna gulliga bogserbåt sjönk för mer än 25 år sedan. Det är ett väldigt populärt dykområde som finns med på listan över Curacaos 10  bästa dykplatser. Fantastiskt att både dyka och snorkla på och det är fina fotograferingsmöjligheter.

 

shutterstock_932565

shutterstock_135741623

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP