Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Ge dig ut i Europa och njut av hela höstens färgskala på smala kanaler, höga berg, lummiga trädgårdar eller överväxta stugor på landet. Vi har listat sju vackra platser som gör sig extra bra på hösten!

 

Amsterdam

De pittoreska kanalerna kantade med husbåtar blir om möjligt ännu mer mysiga med höstfärgerna runt omkring. Se Amsterdam från vattnet i en gammal klassisk kanalbåt i trä, som dessutom går på el. Glid fram ljudlöst och njut av en drink i höstsolen!

 

Giverny
Monets hus och trädgård ligger i Giverny ca en timme från Paris med tåg. En höstpromenad i det gröna förklarar direkt den stora konstnärens inspiration och motiven som blev hans livsverk. Trädgården har öppet till första november och efter sommarens turistkavalkad är det också lugnare, lummigare och mer färgsprakande på hösten.

 

Plitvice Lakes

Plitvice Lakes har varit nationalpark i norra Kroatien sedan 1949 och 30 år senare blev den invald på UNESCO’s lista över världsarv. På 300 kvadratkilometer finns 16 sjöar som går ihop med vattenfall och strömmar. Guidade turer runt sjöarna ges från tre kilometer till hurtiga två mil. Det finns restauranger, caféer och hotell också för den som vill ströva runt fritt och insupa den friska höstluften.  

 

Granada

Mitt i det grönskande Andalusien ligger Granada och dess stolthet, palatset Alhambra, Njut av den makalösa arkitekturen och trädgårdarna insvepta i höstfärger. Passa på att köpa dina entrébiljetter till Alhambra i förväg så kan du spendera mer tid i Granadas mysiga gränder och mindre tid i kö!

 

Como sjön

Comosjön är en av världens vackraste platser oavsett årstid men att se de olikfärgade trädkronorna spela sig i vattnet är något extra. Vandra i naturen eller lev filmstjärnelivet på någon av terrasserna på hotellen längs strandkanten. Eller varför inte både ock, på Villa Serbelloni från 1850 har både Churchill och Clark Gable beundrat utsikten!

 

Snowdonia North Wales

På stranden av Conwey floden som rinner genom norra Wales ligger ett litet hus som vi inte ens tänker försöka uttala, Tu Hwnt i’r Bont. Byggt på 1480-talet, då ett rådhus, numer en tesalong för alla som vill få en känsla av Hem till gården och äkta brittisk eftermiddagstradition. När huset, som är inväxt i murgröna, dessutom står i höstskrud syns det på långt håll!

Kirkjufell

Kirkufjell är det 463 meter höga, bildsköna berget på Islands västkust som blivit tv-kändis i Game of Thrones. Oavsett om du bara har din mobil eller hela kamera-artilleriet med zoom och stativ kan du ägna en hel dag åt att föreviga berget och de snygga vattenfallen från alla vinklar. Mellan september och april är det dessutom stor chans att se norrsken och vill du ta dig upp på berget går det förstås också bra men guide rekommenderas starkt!

 

Redo att möta hösten med hela paletten? Boka din färgsprakande resa på en gång!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP