Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Som många högtider vi börjat älska här uppe i norr så kommer Halloween från USA. Amerikanare har ju en förkärlek för att dekorera och ta i ordentligt när det ska firas, åk över Atlanten, ät en hel livsranson med godis och bli uppskrämd en gång för alla!

 

Bus eller godis i de franska kvarteren

New Orleans, ofta omnämnd som en av USA’s mer spooky städer, blommar såklart upp under Halloween. Med egen ”Krewe of Boo”-parad som går genom stan drar firandet igång och sedan kan man välja läskighetsgrad på sin upplevelse. Boo at the zoo och Louisiana Children’s museum är för de lite mindre och de med svaga nerver. Vill man utmana sig själv lite mer tar man en av rundturerna i The French Quarters, där hittar du också Bourbon Street där gatufesten supportar AIDS-drabbade i New Orleans. Ta chansen att bli vettskrämd för en god sak!

 

Skrämmande tete-a-tete i huvudstaden

För en mer privat Halloween, checka in på The Hay-Adams i Washington DC. En spöklik butler eskorterar er till rummet som är dekorerat från golv till tak. Där finns såklart också ett helt bibliotek av skräckfilmer som väntar efter tre-rätters middagen med cocktails som ingår i skräckpaketet. Efter en natt av mardrömmar får ni frukost på sängen med en ”Bloody Scary” som återställare!

 

Läskigt gullig Halloweenparad i New York

För mer naaaw än boooo på Halloween, åk till New York. I Meatpacking district ligger The High Line, det gamla upphöjda tågspåret som löper längs 10’th Avenue och som blivit populärt promenadstråk. På The High Line hotel hålls årligen en Halloween-parad, med hundar! Vovvarna kläs upp i kostymer, den ena mer kreativ än den andra, och promenerar runt på hotellets innergård till folkets jubel. Dagen innehåller också ansiktsmålning, professionella pumpa-karvare och såklart trick or treat med hundgodis!

 

Legovampyrer eller barnförbjudna Netflix-spöken

Orlando i Florida är ett paradis om man gillar theme parks. Halloween är såklart inget undantag, både Legoland och Seaworld har snällt firande som ska passa hela familjen. Legoland har en Brick or treat trail, bygg-workshop av gigantiska legopumpor och fyrverkerishow på kvällarna. Seaworlds spooktacular innehåller också trick or treat såklart, disco för barn och meet and greet med dina favoriter från Sesame Street. För mindre lättskrämda är Universal resort berömda för sina Halloween-teman och i år har de byggt hela upplevelsen runt Netflixsuccén Stranger things. Turen rekommenderas inte för barn under 13 år, fixa en nanny och håll nån hårt i handen.

 

Mönstra på skräckskeppet i LA

Kryssningsfartyget Queen Mary seglade sin jungfrutur från Southhampton i England 1936 och gick i flitig trafik över Atlanten fram till 1967. Sedan dess har hon legat tryggt i hamnen i Long Beach och varit populärt hotell och turistmål, med en beryktad halloweenspecial. Det är inga små historier om skeppspöken vid lägerelden det handlar om, med biljetten ”The ultimate scream experience” får du VIP treatment i The RIP lounge, en rundtur runt skeppet som du sent ska glömma och besök i den hemliga baren. Kvällen kostar en slant men som arrangören själv lovar, it’s a deal to die for.

 

Klarade du av och läsa enda hit ska du nog klara av en å annan spökvandring också, fram med passet och resesällskap med starka nerver!   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP