Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Få platser är så förknippade med klubbar, inkastare och partystinna kids som Ibiza. Men även om du är sugen på en mer genuin, återhämtande och pittoresk semester kan ön erbjuda spansk charm i kubik.

 

Knappt fyra mil från klubbarna i Ibiza stad ligger dess raka motsats, ett überstylish fitness retreat. På Casa Tekne tränar du med Des Aspill, en före detta modedesigner som skolade om sig till gymnast och yogi, samtidigt som hans pojkvän José lagar vegansk meny av grönsakerna han odlar i trädgården. Välj mellan yogaprogram mot stress, hårdträning för strandkroppen eller familjevecka där alla tränar tillsammans.

 

Med din nya superkropp kan du passa på att slappa på en av Ibizas vackraste gömda stränder, Caló des Moltons, som ligger här i krokarna. Här hittar du bara ett 20-tal solsängar, ett ställe som hyr ut SUP-brädor och en liten strandrestaurang. Men när krogen heter Utopia, har drinkar för 65 kronor och specialiserar sig på tapas med grillad fisk behövs inte mycket mer.

 

Häng kvar på norra delen av ön och känn vinden fläkta på hästryggen. Ibiza Horse Valley tar hand om hästar som farit illa och låter dem läka på egen hand i flocken tills de är redo att vara med på ridturerna. Hästarna lever så nära ett naturligt fritt liv som möjligt och på hel- och halvdagsturerna är bad och mys med hästarna en stor del. Har man en gång vadat ut i Medelhavet på en hästrygg är man fast!

 

Snudd på lika fria som hästarna är de i hippie-byn San Carlos. Här har det inte hänt mycket med mentaliteten sen 70-talet. Hippie-stilen är ingen modestrategi i San Carlos, det är en livsstil. På navet i byn, Anita’s bar, kan du äta genuina tapas bredvid invånarnas brevlådor, någon postdistribution har inte prioriterats här än. Varje lördag är det marknad i Las Dalias, en kilometer från byn med allt hantverk en hippie-by kan producera. Gå loss och ta med dig en bit av det gamla Ibiza hem.

Längtar du tillbaka till stadslivet är den gamla delen av Ibiza stad, Eivissa på kantalanska, som gjord för flanerande, caféliv och eftermiddagscocktails. På smala kullerstensgator och gränder kan du tappa bort dig bland små butiker och restauranger. Missa inte krogen La Braza där lokalbefolkningen hänger på den gröna innergården.

 

Har du några oplanerade dagar kvar på semestern, passa på att se grann-ön Formentera också. Båten går varje halvtimme från hamnen i Ibiza stad och tar dig till kristallklart vatten, drömlika stränder och farligt bra shopping. På stranden Platja Migjorn kan du både hitta Hollywoodkändisar och nudister och bor gör du bäst i Es Pujlos, en by som också huserar en Michelin-belönad restaurang.

 

Med allt det här knappt fyra timmar med flyg från Sverige håller inga ursäkter om en stökig party-ö längre. Och skumdiscona finns ändå kvar om den andan faller på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP