Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Tillhör du dem som ännu inte riktigt kunnat bestämma dig för vart du ska resa i sommar? Du är långt ifrån ensam. För att göra det lite enklare har vi har listat några av de allra bästa öarna, oavsett om det gäller sol och bad, städer, shopping eller vackra vyer.

 

 

Sardinien

På den vackra, glittrande blå italienska pärlan i Medelhavet lever flest hundraåringar i världen. Säkert spelar all den goda färska fisken och skaldjuren, det ständiga solskenet och avsaknaden av motorvägar in. Stressigt på Sardinien? Inte en chans.

 

Malta

Ett av världens minsta länder är också ett av de mest tätbefolkade – och historiska. Öns gamla megalittempel är till och med äldre än Stonehenge. De flesta besökare kommer dock till Malta för att se den vackra huvudstaden Valletta, glittrande vikar och för att dyka.

 

Bozcaada

Den lilla turkiska ön är mest känd för sina fina sandstränder, druvor, vin och röd vallmo. Den har en befolkning på mindre än 3000 invånare, vilket gör det den perfekta platsen för de som söker en lugn plats bortom de livliga turiststråken.

 

Santorini

Få platser i världen kan tävla mot Greklands egen ”vykortsö” i vackra vyer. Det är lätt att förstå varför ön tidigare kallades för Kalliste, den vackraste. Idag lockar svarta sandstränder, vandringsleder och fantastiska solnedgångar.

 

Skye

Kanske är det inte så viktigt att ön är solsäker? Skotska Skye, fornnordiska för ”molnö”, är den största ön i de Inre Hebridernas skärgård. Här är utbudet av klättring och vandring bland dramatiska bergslandskap enormt – för att inte om antalet mysiga pubar.

 

Hvar

Kroatiens soligaste ö stoltserar med 2726 soltimmar per år, bland de renaste badvatten i hela Europa och Europas första allmänna teater, byggd redan 1612.

 

Capri

Den natursköna ön, endast en kort färjetur från Neapel, har förevigats i tusentals mode- och reklamfotograferingar. Hit kommer besökare för att uppleva den kända Blå lagunen, den fantastiska utsikten, vattensporter och tallrikar fulla av fantastiska rätter från det italienska köket.

 

Korfu

Korfu är den enda grekiska ö som inte erövrats av turkarna. Sin litenhet till trots produceras här tre procent av världens olivolja. Naturälskare hittar dessutom sällsynta reptilarter, 6000 olika växter och blommor samt – inte minst – 119 stränder på ön.

 

Sicilien

Den största ön i Medelhavet är kanske mest känd för att vara födelseplatsen för maffian. Sicilien är också platsen för några av världens bästa viner och olivolja. Öns största stad Palermo är utan tvekan Europas street food-huvudstad. Deras arancini (stekta risbollar fyllda med kött) är inte av denna värld!

Vilken ö väljer du i sommar? Boka billiga flyg här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP