Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Tokyo, Japans huvudstad och världens största stad. Har du sett filmen ”Lost in Translation” så vet du precis vad som väntar dig. Kulturchocken är stor men på ett positivt sätt. Det kommer du märka redan när du anländer till Narita Airport och möts av japanernas givmildhet.

 

För den köpglade

Tokyo är uppdelat i flera stadsdelar som alla har sin egen speciella prägel. Är man intresserad av elektronik ska man bege sig till Akihabara som ligger i nordöstra delen av centrala Tokyo. Akihabara kan bäst beskrivas som ett mecka eller ett paradis för teknikintresserade. För shopping rekommenderas Ginza i Chuo eller varför inte besöka kejsarpalatset och spendera några timmar runt den kringliggande parken med utsikt över palatset.

 

Världens största fiskmarknad

Ett måste när man är i Tokyo är att besöka världens största fiskmarknad i Tsukiji. Det är inget för den morgontrötta för du måste vara på plats mellan 5 och kvar över 6 på morgonen. Kolla in auktionen när japanska fiskhandlare ropar in stora tonfiskar på flera hundra kilon eller kolla in deras handfärdighet när dem rensar småfisk och bläckfiskar. En garanterad udda och häftig upplevelse som man oftast bara upplever en gång i livet.

 

Dina bästa guider, Tokyo-borna

Du tar dig lättast runt i Tokyo med tunnelbanan. Här hittar du världens mest vidsträckta tunnelbanesystem uppdelat på tre system, 282 stationer, 13 linjer och över 32 mil av järnvägsräls. Fråga gärna invånarna efter hjälp för tro oss du kommer behöva hjälp när du tar dig en första glimt av metro-kartan. Tokyos invånare är otroligt vänliga, som många andra länders invånare runt om i Asien. Du kan alltid räkna med god service på restauranger även om många är väldigt dåliga på att prata engelska (främst äldre generationen). Många restauranger har dessutom inga engelska menyer utan har istället bilder på sina maträtter som man får peka på. Oftast bjuds det på sake eller någon dessert efter maten för att visa deras tacksamhet mot dig. Avsluta kvällen med äkta japansk karaoke, en speciell upplevelse mot vad man är van vid i Sverige.

Den bästa perioden att besöka Tokyo är under våren eller hösten. Under sommaren brukar temperaturen ligger på över 30 °C med hög luftfuktighet. SAS har dagliga flygrutter från Köpenhamn direkt till Tokyo. Andra flygbolag som trafikerar Tokyo inklusive mellanlandning är Finnair och Turkish Airlines.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP