Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Börja dagen på Plaza de la Marina, inte bara ett fint torg nere vid hamnen utan här hittar du också turistinformation och många ställen med cykeluthyrning. Det kostar ungefär 10 Euro för en dag att upptäcka Malaga med cykel. Hoppa upp! 

 

I sällskap av papegojorna

Börja att svepa igenom El parque de Malaga, en fantastisk anlagd park där gång- och cykelvägarna är kantade av tropiska växter och färgglada papegojor. Parken byggdes 1870 och har vackra dammar, caféer och en amfiteater där det ofta hålls konserter och andra event.

 

Stjärnkrog och svalkande skugga vid stranden

Trampa på till La Malagueta, den mest kända stranden där både lokalbefolkningen och turister svalkar sig i Medelhavet. Längs med stranden går promenaden där man också kan promenera eller njuta av utsikten under tak om solen står lite väl högt på himlen mitt på dagen. Passa på att ta några tapas på någon av de många restaurangerna som ligger här vid vattnet, och om du kan tänka dig en sen lunch prova på Malagas enda krog med stjärna i Guide Michelin, Restaurante Jose Carlos. De öppnar 13.30 och gör en nätt avsmakningsmeny med 19 serveringar för 140 Euro. 

 

Konstrunda på maten

Efteråt kan du smälta maten med lite konst, här på strandpromenaden ligger också Centre Pompidou, en filial till det kända konstcentret i Paris. Den färgglada glaskuben som är entrén är svår att missa och här kan du gå runt i lugn och ro, museet är öppet till 20.30 varje dag och på sommaren enda till 22.00.

 

Stadens stolthet vaktar sitt hus

Glid vidare till Plaza de la Merced, den stiliga herren i brons som sitter på en bänk är självaste Picasso som vaktar huset där han föddes. Den vackra byggnaden med gröna fönsterluckor har nu förvandlat till ett museum som både har utställningar med hans verk och en bevarad del av inredningen.. Några kvarter längre bort ligger det stora Picassomuseet, Palacio de los Condes de Buenavista, ett vackert palats som rymmer 285 verk i olika tekniker. 

 

Drick kaffe som en spanjor

Som bekant kommer spanjorerna sällan ut och äter före 21.00 på kvällarna. Då kan det passa att ladda med en kaffe på eftermiddagen. I Malaga är det inte bara att beställa en kopp svart rakt upp och ner, på legendariska Café Central på Plaza de la Constitución finns en tydlig meny vad kaffet kallas beroende på hur mycket mjölk i förhållande till espresso. Vill du ha en mitad, hälften hälften, en sombra, lite mjölk eller en no me lo ponga, så lite kaffe att baristan inte tycker att det ens får kallas för kaffe längre. 

 

Smakrik shopping

Efter kafferasten är det helt rimligt att ta den nya energin och lägga den på shopping. Calle Marqués de Larios är den stora gågatan med allt från riktigt exklusiva butiker till små presenter att ta med sig hem. Avsluta med en tur i den stora saluhallen Mercado de Atarazanas. Smaka dig fram bland delikatesserna och avsluta med ett glas innan det är dags att lämna tillbaka cykeln.

 

Skåla på taket

Efter en fullspäckad dag är ett dopp i takpoolen på Vincci Selección Posada del Patio en given avslutning, här sover du också gott efter ett besök i champagebaren, skål för Malaga!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP