Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Oavsett vart i världen du beger dig kan boendet göra skillnaden mellan en trevlig resa och en fantastisk. Därför har vi samlat sex av de mest unika hotellupplevelserna som garanterat kommer att stilla din upptäcktslust – från ett medeltida slott till en avsides fyr och ett hotell byggt i is. Det här är inte bara unika hotell, utan unika upplevelser som du aldrig kommer att glömma.

 

1. ICEHOTEL, Sverige

Har du någonsin drömt om att sova i en igloo? Inte? Vad sägs om ett hotell som bokstavligt talat är uthugget ur is? Jag vet vad du tänker: ”Varför?” Svaret på frågan är helt enkelt: ICEHOTEL! Hotellet blir allt mer populärt för varje år som går och utsågs 2018 till en av världens bästa platser av TIME Magazine. Hotellet ligger i Jukkasjärvi i Lappland och är öppet året om tack vare solenergi som håller det tillräckligt kallt för att inte smälta bort. Varje år bjuds internationella konstnärer in att skulptera och designa nya iskalla rum. Trots minusgraderna kommer du att känna värmen i denna välkomnande och unika upplevelse.

 

2. Crane Hotel Faralda, Nederländerna

Om isiga nordliga breddgrader får dig att rysa av obehag kanske du hellre tillbringar en natt i en av Amsterdams hamnkranar? Faralda Crane Hotel ligger på andra sidan floden från Amsterdams centralstation och bjuder på fin utsikt över den vältrafikerade floden och Amsterdams stad. De lyxiga sviterna har olika teman och det finns till och med ett tak-spa för ett romantiskt dopp med utsikt. Om du vill ha en genuint holländsk upplevelse tar du en tur med Pannkaksbåten längs stadens vattenvägar – den avgår bara några steg från kranen. Det är en trivsam åktur på 2,5 timmar där du kan njuta av pannkakor under hela resan. Du läste rätt: Så många pannkakor du orkar äta!

 

3. Tranøy Fyr, Norge

Det må vara en barndomsfantasi, men att bo i en avlägsen fyr, bildligt talat vid världens ände, känns som det ultimata äventyret. Där upplever du naturens krafter nära inpå, oavsett om du hamnar mitt i en storm eller njuter av en stilla och lång sommardag. Tranøy Fyr ligger i norska Vestfjorden och bjuder på storslagna vyer över bergen och Lofoten. Här kan du njuta av hemlagad lokal mat, fiska direkt från klipporna och bara njuta av den vackra naturen. I denna magiska miljö får själen ro!

 

4. Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Finlands berömda arktiska igloo-hotell Kakslauttanen är ett av de mest instagrammade hotellen – och det är lätt att förstå varför. Att tillbringa en natt i en igloo med glaskupol och blicka upp mot himlen för att se norrskenet finns helt klart med på vår tio-i-topp-lista över upplevelser vi vill hinna med i livet. Bästa tiden för det kosmiska ljusskådespelet är från slutet av augusti till slutet av april, så tänk på att boka i god tid. Hotellet har även bastu – perfekt när du vill fördriva den snöiga vinterkylan.

 

5. Treehotel, Sverige

Bli ett med naturen genom att sova högt uppe bland träden bland den lokala floran och faunan i de lappländska skogarna. Treehotel erbjuder sju unika sviter bland trädtopparna i Harads. Trädkojorna är ritade av sju skandinaviska arkitekter och varje rum är unikt – från en kub i spegelglas som ser ut att smälta in och försvinna i skogen till ett jättelikt fågelbo och ett ufo som verkar ha hämtats direkt från rymden. Du väljer själv och får garanterat en harmonisk vistelse mitt i naturen. Man kan nästan känna grandoften bara av att titta på bilderna …

 

6. Castle Hotel Schönburg, Tyskland

Har du drömt om att bo som en kung eller drottning i ett medeltidsslott högt upp på en bergstopp med utsikt över markerna? Inget annat land än Tyskland har lika många slott med övernattningsmöjligheter. Det medeltida slottet Schönburg ligger bara en timmes väg väster om Frankfurt, uppfluget på en kulle ovanför floden Rhen och med utsikt över medeltidsstaden Oberwesel. Här bjuds på allt du kan förvänta dig av en lyxig slottsvistelse: antik charm, spännande historia, fina middagar och vackra parker. Oavsett om du är ute efter en romantisk semester, en födelsedagspresent eller en djupdykning i historien kommer du inte att bli besviken. Helt klart passande för en kung och drottning!  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP