Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Semester utan känslan att bli rånad är alltid dubbelt trevligt. I Prag får du mycket mat, dryck och boende utan att ta sms-lån på semestern. Att promenera runt i den historiska staden är ju dessutom helt gratis!

I Prag kan du bo till budgetpris med lyxkänsla. På Nyx designhotell får du mycket modern design för pengarna, 900 kronor per natt för ett dubbelrum. Hotellet ligger mitt i smeten, bara några minuters promenad från gamla stan och nästa vägg i vägg med Mucha muséet, helt tillägnat Art Noveau-konstnären Alphonse Mucha.

Är du mer sugen på att se det gamla Tjeckien är Hotel U Raka ditt hem. Ett hus med grund från 1700-talet drivs idag av en familj med få, ombonade rum som från en annan tid. På vinterhalvåret kan du njuta framför brasan och vid varmare väder finns den lummiga innergården med den porlande fontänen.

Vill du fortsätta uppleva Prag på en tajt budget, gör ett besök i den magnifika Saint Vitus katedralen. Det är fri entré och katedralen håller öppet varje dag för besök och mässor. Förutom otrolig arkitektur finns det mycket att titta på från den tjeckiska historien.

Genom Prag flyter Vltava-floden, passa på att uppleva staden från en ångbåt och tuffa fram till Prags Zoo. En av de största djurparkerna i världen på 60 hektar med alltifrån pingviner till tropiska växthus för fåglar, en afrikansk savann och en indonesisk djungel. Båtturen kostar 50 kronor för vuxna och entrén till djurparken runt hundralappen.


Efter ett sånt besök kan det behövas en kaffe, och kanske chansen att tjäna lite pengar också? Gör ett besök på Bitcoin Coffee, cafét som bara tar kryptovalutan Bitcoin. Har du inte redan någon virtuell plånbok kan du växla in kontanter mot Bitcoins och dessutom lära dig allt om kryptovalutornas framtid och värde.


Den klassiska tjeckiska maten har en stark kött-tradition med en redig gulasch, kanin och fläsklägg. På Usadlu i gamla stan får du uppleva allt det här i en murrig källare i medeltida stil. En rejäl måltid med öl kan du få för 200 kronor, och en gedigen tjeckisk upplevelse på det.

Är du däremot mer inne på det gröna köket har Café Moment burgare, hotdogs, omeletter och sallader – 100% veganskt. De bryter även mot den inhemska traditionen med en aningen mer modern lokal. Spara för allt i världen lite plats för desserterna och bakverken, här saknar man inte några animaliska produkter direkt.

Ta med den tunna plånboken och boka en weekend i det gästvänliga Prag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP