Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Inte många kan kombinera storstadskänsla, huvudstadsattityd och en avslappnad cafe con leche-stil lika bra som spanjorerna. Madrid har allt från kultur, natur och fest till mat och vin i absolut världsklass. Här kommer därför nio tips som sätter bollen i rullning inför parsemestern:


1. Varva ner på Hammam Al Ándalus

Lägg dig på ett varmt stenbord och bli ordentligt intvålad innan en massös skrubbar dig med en Kessa-handske och masserar dig till sömns med eteriska oljor. Ett arabiskt bad kommer inte att göra dig besviken…


2. Se en show på Teatro Real

Glöm inte att planera in en dejt på en av Europas bästa teatrar. El Real (”The Royal”) rymmer 1746 personer och sätter upp strålande produktioner med internationella stjärnor inom sång, dans och annan scenkonst.

Teatro Real madrid

@teatro_real via Instagram

3. Njut av solnedgången från Templo de Debod

Det här egyptiska templet från 100 år f.Kr. har en gång hotats av en dammkonstruktion och flyttades till Madrids Parque del Oeste år 1972. Det är inte bara Spaniens enda monument av sitt slag, utan dessutom en oslagbar plats att titta på solnedgången.


4. Prova Churros con Chocolate på Chocolateria Valor

Hur tillbringar man bättre en morgon än genom att doppa långa munkar i en nästan omöjligt tjock chokladsås? Lokalbefolkningen gör det helst efter en lång natt på klubben, men det är minst lika gott när man har sovit ut.


5. Ät en romantisk Flamenco-middag på Casa Patas

De flesta ställen har antingen bra mat eller bra Flamenco, och det är ovanligt att hitta båda på samma plats. Här kan du uppleva det klassiska spanska köket i en intim retroatmosfär medan du tittar på Flamenco i världsklass.

 

6. Titta på utsikten från Circulo de Bellas Artes

Den här kulturella organisationen har aktiviteter inom bland annat visuell konst, film, poesi, scenkonst, musik, litteratur, vetenskap och filosofi. Den ikoniska byggnaden uppfördes 1926 och erbjuder några av stadens bästa utsiktsplatser.


7. Bli gourmet i El Vagon de Beni

Här hittar du traditionella spanska rätter med en modern twist – allt i en tågvagn från 50-talet. Den intima miljön passar extra bra för par som gärna vill vara nära varandra hela tiden.

El vagon de beni madrid

@comas_one via Instagram

8. Se en film på Cine Dore

Om du gillar Almodovars filmer så känner du kanske igen den här gamla vackra biografen. Den sanna filmälskaren kommer att uppskatta världsklassikerna och de experimentella produktionerna som visas dagarna igenom.

cine dore madrid

@josikodusamba via Instagram

9. Promenera genom Parque Capricho

Den här drömska parken beställdes av hertiginnan María Josefa de la Soledad Alonso Pimentelin år 1784. Hennes mål? Att låta konstnärer, trädgårdsmästare och designers skapa ett naturligt paradis. Vi skulle vilja påstå att hon lyckades uppfylla det.

Boka din resa till Madrid nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP