Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Det är väl få som sett den verklighetsbaserade filmen ”Eat, pray, love” som inte velat boka en enkel till Rom och äta sig igenom staden?! Och vad kan vara bättre än att återskapa smakerna hemma, här kommer tips på restauranger och matlagningskurser du aldrig kommer ångra.

Börja med att komma i stämning med en riktig carbonara. Den traditionella rätten ska helst göras på pecorino-ost, guanciale, som bacon fast gjord på griskind, och ägg. Prova den på Armando de Pantheon där kocken Claudio Gargioli har stått sex dagar i veckan sen 1961 och svängt pasta och andra italienska klassiker utan att experimentera för mycket. En mysig lokal som har precis det där sorlet som du tänker dig vid vilken italiensk familjemiddag som helst.


Vill du bli omåttligt populär bland familj och vänner när du kommer hem igen, passa på att bli en mästare på färsk pasta. För €79 Euro får du en helkväll som självklart börjar på italienskt vis med en apertivo, prosecco och antipasti innan ni sätter på er förklädena. Med gott om vin vid spisen lär ni er att göra olika sorters pasta, laga till den och sen den största konsten av alla – äta den tillsammans!

Känner du dig mer vågad, eller kanske har du redan dina italienskakunskaper i bakfickan, kan du ta en kurs hos Mama. Här är det olika temakvällar med risotto, fisk eller desserter. Med kroppsspråk och gester, dvs så som italienarna pratar, kan även en novis på det inhemska språket hänga med, och åtminstone få en autentisk upplevelse.

När du ändå har varit i köket, hjärtat av det italienska hemmet, kan du ta det fullt ut och bo som hemma hos. Casa Fabbrini är ett familjeägt hus med fyra enskilda rum och, såklart, ett stort kök. Här dukas den generösa frukosten upp som njuts family style vid det gemensamma matbordet. I entrén kan du köpa med dig marmelader, kex, olivolja och andra specialiteter som produceras i deras egna hus i Toscana.

Det bästa sparar vi till sist, för vad är en italiensk måltid utan vin? Det har de på Enoteca Constantini aldrig provat, har man 800 kvadratmeter med vin känns det onödigt. Där kan du också gå kurser och vinprovningar och självklart handla med dig rött, vitt, mousserande och starkare drycker. Vägg i vägg finns också en restaurang, Il Simposio för att praktisera mat och vin i kombination på bästa tänkbara sätt.

Nu återstår bara att packa byxor med resår i midjan och boka ditt gastronomiska uppvaknande i Rom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP