Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

Att resmålet och aktiviteterna passar hela familjen gör såklart semestern ännu bättre. Här har vi samlat några barnvänliga tips på restauranger som öppnar lite tidigare på kvällen, lekparker att springa av sig i och roliga saker att hitta på om solen skulle gå i moln!

 

Medelhavsfavoriter

 

Palma lockar alltid 3,5 timme bort

Den trendiga, barnvänliga och välkomnande staden på resmålens resmål Mallorca. Börja med att checka in på ett hotell med bra familjerum, poolområde och strandläge på Cala Major. Hotell Nixe Palace checkar av alla de kriterierna och har dessutom tre restauranger på hotellet, aktiviteter som pingisbord och möjlighet att hyra cyklar om resten av Palma lockar.

 

Parken för spring i benen 

Cykla till exempel till Bosque de Bellver, den stora parken på höjden med flera lekparker för små och stora barn. Där ligger också det gamla slottet där man har en fantastisk utsikt över hela staden och hamnen. 

 

Tapas innan tio 

Maten i Spanien brukar gå hem hos hela familjen, den enda som kanske inte är så familjevänligt är tiderna. La Rosa Vermuteria på Carrer Rosa 5, mitt i stan, har fattat den galoppen och har öppen från 12 på dagen till midnatt, fritt fram att äta tapas när man vill.

 

Medelhavsfavoriter

 

Håll koll på tandpetarna! 

Ett annat ställe som är kul med barn är Lizarran på Plaza Meyor. Välj pinxtios och tapas som alla sitter på tandpetare, när det är dags för notan räknar du bara tandpetarna och betalar där efter!

 

Till havs, på land

Skulle vädret inte locka till stranden kan ni uppleva livet under ytan inomhus. På det stora akvariet finns alla möjliga och omöjliga varelser som bor i havet. Var med när de matar hajarna, snorkla med stingrockorna eller hälsa på i baby-akvariet med alla ungar.

 

Medelhavsfavoriter

 

Alltid nice i Nice

Den eleganta men folkliga staden på den sydfranska kusten är ingen klassisk familjeort men kan charma den mest inbitna charterresenär. Stranden i Nice är lite stenigare än vad en thaliandsresenär är van vid men går utmärkt att bada vid. Är man mer för pool gör man klokt i att bo på Le Meridien som har en alldeles utsökt takpool. Utsikt över det knallblå Medelhavet ingår också! Förutom poolen har hotellet bra familjerum, direkt access ner på stranden och även spabehandlingar för föräldrar som också behöver semester!

 

Bada i fontänen!

Bor man inte på Le Meridien men ändå vill svalka sig nån annanstans än på stranden finns Promenade du Papillon som ligger några kvarter upp från strandpromenaden. Här finns en vattenpark men fontäner som sprutar, ångar och porlar vatten ur marken. Det finns också klätterställningar och längre ner mot vattnet ligger en scen där bland annat Nice jazzfesival håller till på sommaren.

 

Rulla fram längs promenaden

Högst upp på Promenad Anglais, strandpromenaden, finns också ett ställe som hyr ut cyklar, skateboards och rollerblades. Ett perfekt sätt att få hela familjen att njuta av promenadstråket och shopen har även strandleksaker och bollspel om man vill göra ett stopp i sanden.

 

Glassigt ändå till midnatt

Ingen semester är komplett utan glass. Fenocchio är glassbaren som kan charma hela familjen men högsta kvalitet oavsett om du går på de klassiska smakerna eller de lite mer vågade. Kanske en tomat- och basilikasorbet, en glass på kastanj eller öl? Lugn, de har choklad, vanilj och jordgubb också och det bästa av allt, öppet till midnatt!

 

 

Den bästa souveniren

Och när vi ändå börjat prata om sötsaker, är det något fransmännen är bra på så är det att svänga ihop fantastiska kreationer som stillar sötsuget. Lac Chocolatier har choklad i alla tänkbara former, praliner, bakelser och chokladkakor i många smaksättningar och strössel. Sen är de såklart också hejare på klassiska bakverk, missa inte deras macarons och passa på att ta med en låda hem!

Nu är du redo att packa ihop familjen och solglasögonen, Medelhavet väntar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP