Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Det har blivit allt mer populärt för skandinaver att tillbringa sin semester på kryssning i Medelhavet. Ett perfekt sätt att se många olika platser utan att behöva packa om och förflytta sig själv. Båtarna varierar minst sagt i storlek och stil, kanalbåt, segelfartyg eller all inclusive extra allt!

 Öhoppa med stil i Grekland

Byt ut backpacker-stilen mot en skön säng och öluffa i den grekiska övärlden med ett kryssningsfartyg. De flesta resorna utgår från Athen och hinner täcka in många pärlor på en vecka, inklusive några stopp i den turkiska skärgården. Bada på vulkanön Milos, se utgrävningar från bronsåldern på Ios och stick tårna i de vita stränderna på Cesme utanför Turkiets kust. Är du intresserad av mat och vin finns det kryssningar som stannar till på olivodlingar på Kreta och vinmuseet på Samos för provning och guidad visning.

grekland

 

Segelkryssning på Adriatiska havet  

Om tampar på ett välförnissat däck lockar mer än ett flytande nöjesfält ska du kasta loss med en segelkryssare istället. Skippa tunga motorer och var med och hissa de 42 seglen längs Amalfikusten, runt Korsika eller längs Kroatiens kust. De flesta segelkryssarna tar runt 200 gäster och passar dig som vill ha en lite lugnare semester. Här slipper du klätterväggar och karaokebarer, spana in utsikten uppe i masten eller häng i nån av de små poolerna på däck istället.

adriatiska havet

Kanalkryss i Bordeaux

Bordeaux är inte bara uppbyggt av vinodlingar och fina producenter, landskapet består också av ett rutnät med floder och kanaler som passar perfekt för en mer stillsam kryss-stil. På en vecka kan du glida fram in style på en kanalbåt ta in all gastronomi som finns i området. Förutom alla vinhus finns Cognac i närheten och i Libourne finns en kaviarproduktion att besöka som är långt ifrån Kalles på tub. Går du igång på slott som huserat gamla kungar och franska filosofer har du också mycket att göra i de här trakterna.

bordeaux

All inclusive på Rivieran

Vill du fokusera på livet ombord finns det fartyg som har aktiviteter som räcker i en hel vecka utan att lämna däck. Från Barcelona går flera fartyg som tar upp emot 3500 passagerare som bor och förlustar sig i 15 våningar. De här båtarna är perfekt för en semester där alla i familjen vill göra olika saker. Det finns barnklubbar för olika åldrar som kan gå loss på klätterväggen, isrinken eller poolen med surfvågor. För mamma och pappa finns det såklart en lång shoppinggata, ett spa, yogaklasser och casino. Rutterna går oftast längs Rivieran och förbi Italiens kust innan de avslutar i Spanien igen. Såklart kan man lämna fartyget och göra utflykter på land också, men med 15 restauranger och bubbelpool ombord, vem behöver mönstra av?

rivieran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP