Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning
Vackra fischerman´s bastion i Budapest.
Vackra fischerman´s bastion i Budapest.
Ärkeängeln Gabriel som blickar ut över staden
Ärkeängeln Gabriel som blickar ut över staden

Budapest är en fantastisk stad, verkligen en av Europas vackraste huvudstäder. Bor man i city så är det gångavstånd till alla seevärdheter. För några veckor sedan var Travellink på besök för att uppleva staden.

Vi bodde på ett litet business hotell som heter Star Inn och det var otroligt prisvärt. 20 minuters sakta promenad, så kommer du ner till Donau och kedjebron som tar en över till Buda-sidan. Budapest är uppdelad i två delar, Buda-sidan och Pest-sidan.

På Buda-sidan hittar man slottet slottet som var färdigbyggt 1265. Vid slottet hittar man även ’Fishermens bastion’ (fiskebastionen) och den fantastiska Mattiaskyrkan. Det finns flera muséer och man kan även vara med om vinprovning.

I floden Donau kan man besöka ön Margitsziget vars stora park innehåller flera varma svavelkällor. På ön mitt i Donau har de även en stor swimmingpool, så det är perfekta stoppet om man reser med barn.

Den badsugna borde även överväga ett besök vid Gellert badet vid sluttningen till det vackra Gellertberget på vars topp man för övrigt finner frihetsstatyn. En staty som symboliserar godhetens seger över det onda.

På Pest-sidan hittar du parlamentet, Operahuset och fantastiska shoppingstråk. Väl värt att besöka är ‘Hjältarnas Torg’. Det är platsen där Millennium monumentet började byggas 1896, till minnet av 1000:e årsdagen av magyarernas bosättningar i den karpatiska bassängen. På en pelare i mitten står ärkeängeln Gabriel och nedanför statyer av Árpád och sex andra ungerska hövdingar.

IMG_7839

Mat i Budapest

Det finns många prisvärda restauranger och cafeer I Budapest. Det också populärt med tema-restauranger. Prova gärna Djungel café, även känt som crazy café och Sir Lancelot, fantastisk miljö att dinera I!

Vill du sitta vid Donau floden, så prova gärna inhemsk mat som gulashsoppa  på Szegedi Halászcsárda.

Vill du ut och ta ett glas vin eller en öl, så finns det caféer och pubar överallt, prova att promenera upp på Andrassy utca och alla tvärgator som erbjuder underbara uteserveringar till otroligt billiga priser.

Vill du ut och ha lite roligt på kvällen, så kan du kontakta underguide för att få bästa inblicken i vad som gäller. Vi gillade särskilt Szimpla, som var byggd i en gammal ruin.

Truly a fantastic city!

IMG_7799
Budapest by night

Ett svar på “Guide till fantastiska Budapest!

  1. Härlig sammanfattning av det som erbjuds i denna underbara stad! Wow, Budapest överträffade verkligen alla mina förväntningar och jag ser redan fram emot att få återvända. Fantastiska bilder dessutom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP