Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

London, denna älskade pärla som är snudd på ett andra hem för vissa svenskar. Den perfekta weekendresan som alltid bjuder på något nytt. Även om de klassiska sevärdheterna är väl värda att se har vi här några tips för dig som kanske varit på Madame Tussauds både en och två gånger redan.

Turer utanför normen

The Alternative London Tours är för dig som vill upptäcka detaljer och mer nykulturella fenomen. De erbjuder turer fokuserade på street art, pubkultur eller mat och de har även turer som görs med cykel.

 

50 nyanser av gurka

Besöker du London mellan maj-september måste du bara ta dig förbi 40 Commercial Street och The Culpeper. Pub i bottenvåningen, kök på våning 1, rum på våning 2 och växthus och restaurang på taket. Här odlas på sommaren 13 olika sorters gurka som serveras direkt och läggs in efter konstens alla regler för resten av året. Och mitt i rabatterna sitter du och sippar på en välskakad cocktail, inte så illa va?

 

Te mitt i chokladfabriken

På tal om traditioner med twist, såklart måste du dricka afternoon tea när du hänger i den brittiska huvudstaden, men kanske med lite ny, urflippad touch? The Chesterfield Mayfair erbjuder tebjudning i en blandning av Willy Wonkas värld och klassisk engelsk sweetshop. Polkagrisrandiga servitörer, champagne och garanterad sockerchock!

 

Och en kaffe på toaletten

En annan lite annorlunda upplevelse, där kaffe möter offentlig toalett, är mer smakfullt än det låter. Kaffebaren The Attendant är en ombyggd viktoriansk herrtoalett med järngrindar och en trappa som leder ner direkt från trottoaren. Det kaklade rummet har restaurerats med originalinredningen bevarad och inkluderad i den nuvarande verksamheten. Namnet kommer från vakten som satt och tog emot betalningen från nödiga besökare, idag kostar det desto mer men då får du en utsökt kaffe på köpet.

 

Rundtur med obligatorisk grogg

Vad kan vara mer brittiskt än gin? Och vad kan vara mer samtida än hantverk och småskalig produktion? På London Destillery får du både ock. Två minuter från Tower Bridge ligger det moderna men traditionsenliga destilleriet som producerar sina spritsorter med växter från Kew Gardens i västra London. Ta en av de guidade turerna som visar dig runt i produktionen, självklart med en gin&tonic i handen.

 

Dyk i med bussen

Är du ändå sugen på att se the good old sights men på ett nytt sätt, ta en Duck tour! En busstur som övergår i en splash ner i Themsen. Välj mellan traditionella sevärdheter eller en Första Världskriget-tur, halva turen på land, halva på vattnet!  

 

Bioupplevelse extra allt

Efter sådana äventyr kan du behöva koppla av lite med stil. Electric Cinema har två biografer, båda med mjuka sammetsfåtöljer, små sideboards och självklart full bar med champagne, drinkar och snacks att ta med sig in i salongen. Kryp upp under kashmirfilten och njut av såväl breda som smala filmer i gott sällskap.

 

Känns London som en helt ny stad av möjligheter nu? Bra, bara att boka in nästa visit och hitta nya favoriter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP