Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

bangkok skyline

Bangkok är en stad som sägs framkalla ett visst beroende, har man en gång känt alla dofter från gatumaten, träffat det vänliga folket och fyndat på nattmarknaden så vill man komma tillbaka. Här är en liten introduktion till allt vad den mångfacetterade staden har att erbjuda.

Bo

Vill du spara pengarna till shopping och bo lite enklare? Checka in på The Yard, ett hållbart hostel byggt av återvunna containers i Ari-området. För 400 kronor per natt får du eget rum med balkong och garanterat några nya vänner på köpet, här hänger alla i den gemensamma trädgården. Hela The Yard har en hållbarhetstanke och alla resurser som vatten och el används på ett effektivt sätt. Välkommen till din thailändska familj away from home som personalen uttrycker det.

Med parollen ”arrive as a guest, leave as a friend” kan du få hemma-hos-känsla av ett helt annat slag hos The Cabochon Hotel. Med inspiration från gammal kolonial-arkitektur byggdes hotellet 2012 och ingen detalj har lämnats åt slumpen. Förutom utsökta rum är hotellet komplett med både restaurang, te-salong och pool på taket. Stryk den vita linnekostymen och checka in i en svunnen tid av elegans och flärd.

Göra

Om inte linnekostym så i princip allt annat kan du hitta på Chatuchak helgmarknad vid Mo Chit BTS Skytrain-stationen. Där hittar du 27 olika sektioner med totalt 8000 försäljare av allt. Alltså allt. Kläder och skor till husgeråd, porslin, husdjur och mat.

bangkok market

Äta

Och på tal om mat, skulle du våga cykla i Bangkok? Om det vankades mat på vägen kanske. Med Grasshopper adventures åker ni tillsammans en tur på fyra timmar och besöker de bästa stånden med gatumat i gränder och på marknader. En stor portion Bangkok-historia ingår som side order!

bangkok street food

För en mer stillasittande middagsupplevelse så prova krogen 80/20, en av de mest spännande restaurangerna i Bangkok just nu. Som namnet antyder består råvarorna och inspirationen i köket till 80 % av lokala smaker och resten av influenserna kommer från övriga delar av världen. Kökschefen har bland annat bakgrund på restauranger i Toronto.

Får du lust att ta med dig smakerna hem kan en matlagningskurs vara något att stoppa med sig i bagaget. Issaya cooking studio huserar stjärnkocken Ian Kittichai som lär ut några av de traditionella rätterna med modern twist som han serverar på sin restaurang Issaya siamese club. Matlagningsstudion, som skulle passa i vilket matprogram på tv som helst, ligger dessutom i bottenvåningen på den lyxiga gallerian Central Embassy. Fönstershopping kostar som tur är ingenting.

Dricka

Avsluta dagen med en välblandad cocktail i utsökt miljö. Rabbit Hole är precis lika hemlig som ett hål i marken, bakom en anonym trädörr gömmer sig en trendig bar i tre våningar. Här jobbar inte bartenders, här står mixologer bakom disken och skakar drinkar med en fondvägg av exklusiva flaskor. På helgerna är alla våningar fyllda till bredden av hippa Bangkok-bor – ett ställe att se och synas på.

bangkok mojito

Vill du få en dos utsikt och populärkultur med din drink istället är Sky bar på hotell Lebua ditt ställe. Känd från filmen ”The hangover II” är den här takterrassen poppis bland såväl locals som turister. Ta på dig ett par bekväma skor, här finns inga sittplatser, och njut av den tropiska natten och Bangkoks upplysta skyline.

Hoppas du också är redo att bli smittad av Bangkoks dofter, smaker och gästfrihet – direktflyget är bara några klick bort! Boka din resa till Bangkok nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP