Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

shutterstock_483831370 Saharun, Dugi Otok

1) Saharun, Dugi Otok

På Dugi Island hittar finns en fantastisk sandstrand. Den en kilometer långa stranden kan liknas med de kritvita stränder och kristallklara vatten som vanligtvis återfinns i den karibiska övärlden. Trots sin lite mindre yta är det sällan trångt, inte ens under kvällarna då de populära strandfesterna går av stapeln.

shutterstock_386259619 Uvala Lapad, Dubrovnik

2) Uvala Lapad, Dubrovnik

Det är enkelt att ta sig till Utvala Lapad. Den välbesökta stranden ligger två kilometer från Dubrovniks gamla stadsdel. Stranden pryds av klassiska solstolar och parasoll samtidigt som den endast ligger ett stenkast från en uppsjö av restauranger och barer. Här erbjuds också gratis wifi för den som vill hålla sig uppdaterad under semestern.

shutterstock_532114321 palmizana hvar island

3) Palmizana, Hvar Town

Med sitt kristallklara vatten och grönskande omgivning är Palmizana platsen för den som söker det lilla extra. Staden Hvar erbjuder också ett stort urval av skaldjur och är känt för sina vackert utsmyckade gothiska palats. För den som söker avskildhet rekommenderas en tur med färjan till Sveti Klement. Den obebodda ön erbjuder ett obegränsat antal platser att utforska och är dessutom helt fri från biltrafik.

shutterstock_19566193 Zlatni rat beach, Brac

4) Zlatni rat beach, Brac

Från Split kan man ta sig med båt till ön Brac och denna exceptionella strand. Med sin unika form lockar den till sig mängder av besökare och är enligt många en utav Kroatiens absolut vackraste stränder. För den som gillar vindsurfing finns här ypperliga möjligheter att testa sina kunskaper.

shutterstock_300691811 Sunj Bay, Lopud Island

5) Sunj Bay, Lopud Island

Sol-och-bad-dyrkare och något av en äventyrare? Då är Sunj Bay platsen! Hit tar man sig enklast med färja från Dubrovnik och en cirka två kilometer lång promenad. Då den fina stranden är långgrund, lämpar den sig särskilt bra för barnfamiljer.

shutterstock_116337859 Solaris Beach Resort, Sibenik

6) Solaris Beach Resort, Sibenik

Den genuina stranden erbjuder en mängd av aktiviteter för hela familjen. Här är det enkelt att parkera husbilen eller husvagnen. Bredvid Solaris beach finns både swimmingpool och en vattenpark fylld av spännande attraktioner.

shutterstock_298142798 makarska

7) Markarska rivieran

Markarska rivieran lockar med kilometerlånga stränder och kristallklart vatten. Omgivet av vackra pinjeträd och höga berg ges besökaren garanterat en minnesbild som kommer att vara svår att glömma. Här finns också ett stort utbud av vattensporter. I staden Markarska går det att promenera längs strandpromenaden eller njuta av vällagad mat på någon av de mysiga restauranger som staden erbjuder.

shutterstock_470494046 Banje, Dubrovnik

8) Banje, Dubrovnik

Ett stenkast från Dubrovniks gamla stadsdel ligger stranden Banje. Här finns allt som behövs för en heldag på stranden; solstolar, strandbar och ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar. Här skymtas Dubrovniks stadsmur och kanske en och annan kändis – för den som är bekant med stadens lokala celebriteter.

Boka din resa här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP