Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

soluppgång

Dröm om ett fantastiskt semestermål och vakna till en episk soluppgång… Här är några av världens vackraste destinationer:

Svalbard, Norge

svalbard solnedgång norge

Föreställ dig en plats där gryningen är evig och där du praktiskt taget måste ta dig till världens ände för att bevittna dess mirakulösa skönhet. Svalbard-öarna ligger mellan Norges fastland och Nordpolen och är den mest befolkade platsen så långt norrut. Öarnas midnattssol är en oförglömlig syn som definitivt är värd resan.

Angkor Wat, Kambodja

angkor wat kambodja

Angkor Wat är ett av världens sju underverk, och med templets vindlande arkitektur som bakgrund bjuder det på en av världens bästa soluppgångar medan solens strålar målar det i gult och rött. Templet är ett populärt turistmål och det finns många guidade turer att delta i under kvällstid. De som önskar sig en mer privat upplevelse rekommenderar vi ett besök i i ett mindre känt tempel.

Stonehenge, Storbritannien

stonehenge

Många turister dras till Stonehenges mystiska skönhet. På denna neolitiska plats finner man ett av de mest kända förhistoriska Europeiska monumenten, och det anses vara en alldeles särskild upplevelse att se solen gå upp mellan de mytiska stenarna. Bland besökarna hittar man både druider och turister, och gryningen här kan bli ett riktigt katharsis-ögonblick. Ta ett djupt andetag och känn historiens energier fylla luften medan den nya dagen vaknar.

Cheopspyramiden, Egypten

cheopspyramiden

Cheopspyramiden badandes i brända orange och gula toner är en syn du sent kommer att glömma. Pyramiden, som är ett av världens sju underverk, är fortfarande till större delen intakt och ligger nära El Giza i Egypten. Det platta ökenlandskapet pryds, förutom av den fantastiska pyramidens silhuett, av enstaka kameler och mjuka sanddyner. Historiens vingslag i kombination med det gyllene morgonljuset gör soluppgången extra magisk just här, så förbered dig på något alldeles särskilt…

Bryce Canyon, Arizona

bryce canyon, arizona

Rullande marklöpare, bergsterräng och naturens vilda skönhet: Välkommen till Bryce Canyon i Arizona. Nationalparken för tankarna till Vilda Västern och du får en magisk utsikt över den stigande solen uppe på den populära rastplatsen Sunrise Point. Härifrån kan du se klipporna långsamt ändra färg och lysa upp bergsmassivet medan det känns som att du står på toppen av världen.

Varanasi, Indien

varanasi indien

Varanasi är känt som Indiens heliga stad, och dess helgade landskap är ännu mer imponerande medan solen går upp. De majestätiska stentrapporna som leder ner till Ganges fylls av människor som samlas för att tvätta av sig både smuts och synder, och dimman som följer med soluppgången gör synen ännu mer minnesvärd.

Masai Mara viltreservat, Kenya

masai mara kenya

Besökare som får uppleva Masai Mara viltreservat brukar bli hänförda både av naturens skönhet och av dess enorma ytor. Viltreservatet ligger i Kenya och utgör bara en bråkdel av Mara. Gryningen är det perfekta tillfället att se lejon, zebror och andra vilda djur i deras naturliga miljö medan de rör sig i flock på jakt efter mat, och här är turisterna är alltid välkomna att följa med på en morgonsafari med spektakulär utsikt.

Ayers Rock, Australien

ayers rock

Ayers Rock, även känd som Uluru, är en helig plats för de australiensiska aboriginerna, och när solens första strålar träffar den ser det ut precis som att den fattar eld. Omgivningens naturliga sammansättning av mineraler, damm och vatten reflekterar solljuset från den röda sandstenen, vilket skapar makalösa optiska effekter. För den som vill uppleva Ayers Rock i all sin prakt finns det små plattformar som passar väldigt bra som utkiksplatser.

Okavangodeltat, Botswana

okavangodeltat botswana

Okavangodeltat är det näst största deltat efter Nigerfloden, och är en av jordens vackraste platser att se soluppgången på. Njut av horisonten under en morgonsafari och se det otroliga landskapet speglas i vattnet tillsammans med solens strålar. Glöm inte kameran.

Val d’Orcia, Toscana

Val D'orcia, Toskana

Den här delen av Toscana är hypnotiskt vacker med sina mjuka kullar, cypresser och rika gröna toner. Gatorna i de små pittoreska städerna är fulla med kullersten och blommor vilket bidrar till den typiska Toscana-känslan. Solnedgången är faktiskt aldrig så poetisk som här, medan mjuka, grå dimsjok glider över de böljande åsarna.

Mount Bromo, Indonesien

Mount Bromo, Indonesien

Turister som är sugna på en extra ovanlig soluppgång kan sluta leta; Mount Bromos spektakulära vulkanlandskap bjuder på ett riktigt äventyr. Den aktiva vulkanen ligger i östra Java i Indonesien, och vi kan lova dig att du aldrig kommer att glömma bilden av hur det honungsgula morgonljuset smeker kratern i en glödande uppvisning i skär pastell.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP