Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   < 1 min. läsning

Vem drömmer inte om att få tillbringa några semesterdagar vid en paradisstrand? I Frankrike behöver man inte åka långt för att finna det man söker. Här kommer fem tips på stränder – oavsett om du är ute efter lugn och ro, vackra omgivningar eller vattensporter!

Palombaggia Beach på Korsika – den glittrande stranden

Vi börjar med Palombaggia Beach – Korsikas mest kända strand. Dess vita sand, turkosa vatten och röda klippor kantade av pinjeträd gör stranden till ett sant paradis!

palombaggia strand frankrike
Beach Aval Etretat i Haute-Normandie – den äventyrliga stranden

Denna strand är känd för sina magnifika klippor, Etretat, och är därför en av favoritstränderna bland turister. Om man vill dit för naturen rekommenderas det att man åker dit på våren eller hösten.

strand aval-etretat frankrike

Ladies Beach i Noirmoutier i Vendée – stranden för familjen

Åk inte till Noirmoutier utan ett stopp vid Ladies Beach. Njut av den vackra piren och raderna av mimosa. Åker du hit med famlijen finns det aktiviteter för alla smaker.

ladies beach strand frankrike
Beach Morgat Crozon i Finistère – stranden för den aktiva

Beach Morgat Crozon ligger längst ner i Douarnenez-bukten. Älskar du att surfa eller paddla kanot? Valen är många för sportfantasten och det går alltid att hitta något som passar dig!

morgat crozon strand frankrike
Calanque d’En-Vau – den hemlighetsfulla stranden

På den vackra kusten i Provence nära Cassis hittar man Calanque d’En-Vau, som nås med båt eller en långpromenad. Dess höga klippor och turkosa vatten kommer snabbt få dig att glömma hur jobbigt det var att ta sig dit. Den kallas hemligheternas strand av en anledning…

vau cassis strand frankrike

Kolla in de billigaste flygen till Frankrike just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP