Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min. läsning

 

Det är rätt tydligt vad vi föredrar när vi semestrar: att åka till en stad där man inte känner sig som en typisk turist. I konsten att resa ingår även att glömma kartan och virra bort sig. Att vara vilse i en främmande stad ger dig möjligheten att upptäcka stadens gömda smultronställen, bort från översvämmande turist-hak. 

En del tänker säkert att i en folktät stad som New York, finns inga oupptäckta platser. Men vi råkar veta att “The Big Apple” är fullt av överraskningar och…gömda barer! Vi delar med oss av våra bästa New York tips, om du lovar att bevara dom hemligt!

1.Old Rabbit Club

New york tips: Rabbit club
Photo: @silentdan via Instagram

Engelsk klippa från 60-talet och en enorm kanin i entrén – välkommen till “Old Rabbit Club”! De har ett stort utbud av ölsorter, om du är ett fan av öl, är detta rätt ställe att besöka.

124 MacDougal Street (ingång via Bleecker Street y West 3rd Street)

2. Please Don’t Tell

New york tips: please dont tell
Photo: @jm21photo via Instagram

I East Village hittar du en bar som många anser vara en av dem bästa och mest gömda platserna i stan. Att komma in på ”Please Dont Tell” är en upplevelse i sig; först måste du komma in på Crif Dogs, du måste sedan leta upp en telefonkiosk. När du har lokaliserat telefonkiosken, ta upp telefonen och ring på ringklockan. Därefter väntar goda drinkar dig inne på PDT!

113 St Marks Pl, New York, NY 10009

3. The Garret

New york tips: the garret NY
Photo: The Garret NY

För att komma till “The Garret” behöver du ladda upp med hamburgare på haket Five Guys of Greenwich Village för att få kraft till att klättra upp för den utmanande trappan. När du har nått en plats som är i trä ända upp till takfönstret vet du att du har nått ditt mål! I denna klassiskt designade bar kan du ta en te vid morgonkvisten och välkommna eftermiddagen med några cocktails.

296 Bleckeer St. West Village, New York, NY 10014

4. The Campbell Apartment

New york tips: The campbell apartment
Photo: @nycgov via Instagram

Visste du att det finns en gömd bar inne i Grand Central Terminal? Den här platsen, som du kan tänka dig genom det färgade glaset, höga taket och öppna spisen var ett privat rum under 20-talet. Numera är ”The Campbell Apartment”en bar som är öppen för alla, turister som har vägarna förbi så väl som after-work besökare.

15 Vanderbilt Ave (entre East 42nd St y East 43rd St)

5. La Esquina

New york tips: la esquina
Photo: @jenlaceda via Instagram

Tacos och margaritas med jalapenos är menyn för en natt på ”La Esquina/ The corner”. Ägarna föredrar att behålla mystik bakom baren, men bokar du en middagsreservation får du uppenbarligen tillgång till denna plats med dämpad belysning och en romantisk känsla.

114 Kenmare Street (entre Mott Street y Elizabeth Street)

6. Little Branch

New york tips: little branch
Photo: @archiveagawa via Instagram

Bakom metall dörren till Little Branch” hittar du en bar där du anspråklöst kan luta dig mot bardisken och berätta för bartendern hur du mår. Inom några få minuter återkommer bartendern med din favorit cocktail. Upplevelsen blir extra speciell om du besöker baren under en kväll när ett live jazz band spelar.

22 Seventh Avenue S. (con Leroy Street)

7. The Back Room

New york tips: the-back-room
Photo: @missy_maid via Instagram

Entrén är dold, men när du väl hittar in till The Back Room” kommer du känna dig som om du har blivit transporterad till en annan tidsepok. En charmig öppen spis och cocktails serverade i tekoppar bevarar mystiken i denna bar.

102 Norfolk Street (entre Rivington Street y Delancey Street)

8. The Raines Law Room

New york tips: Raines-law-room
Photo: @gacummings1231 via Instagram

Ren elegans. Detta skulle vara det perfekta sättet att beskriva ”The Raines Law Room” där de olika utrymmena är separerade med gardiner, drinkar är äkta och genuina och Chester stolarna är placerade på ett sådant sätt så att samtal görs i viskningar.

48 West 17th Street (entre 5th Ave y 6th Ave)

9. Apotheke

new york tips: apotheke
Photo: @wellieee via Instagram

Drinkarna är kända i hela stan, trotts att prisklassen är i det övre laget så är det definitivt värt att besöka denna gömda bar om du är i New York. ”Apotheke” tillverkar egen alkohol och förvarar den i gamla apotekskrukor – därav namnet. Atmosfären är elegant och romantisk.

9 Doyers St #1, New York, NY 10013

10. Angel’s Share

New York tips: Angel's Share
Photo: @jo_enka via Instagram

Vårt sista New York tips är dold bakom en av dörrarna till den japanska restaurangen Village Yokocho, ”Angel´s Share” är känt för att vara den mest stillsamma och tysta gömda baren på stan, det vill säga om du besöker baren en dag då det inte är fest. Whiskey cocktails är deras specialitet.

8 Stuyvesant St, New York, NY 10003

 

Har du besökt någon av barerna? Dela dina upplevelser och New York tips med oss!

 

Ett svar på “New York tips: 10 Gömda Barer i ”The Big Apple”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP