Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min. läsning

Barcelona är en av Europas mest populära storstäder och en riktig favorit både bland turister och lokalbefolkning. Och det är inte så konstigt, Barcelona är staden som har det mesta man kan begära av en stad oavsett om man åker dit en weekend eller köper en enkelbiljett. För dig som inte har Pippis guldsäck med pengar kommer här vår guide till Barcelona för dig som har en liten budget!

 

Flyg till Barcelona

shutterstock_217435939

Nästan alla stora flygbolag har turer från Sverige till Barcelona flera gånger i veckan och konkurrensen håller priserna nere, en enkelbiljett kostar sällan mer än 1000 kr men det går såklart att komma undan ännu billigare. Några flygbolag som ofta har billiga biljetter till Barcelona är  SASIberiaNorwegian och Ryanair (Hos Travellink kan du såklart söka på alla flygbolag samtidigt och hitta det lägsta priset).

 

Transport till och från flygplatsen

shutterstock_201327767

Barcelonas flygplats El Prat är bara 10 km från centrala Barcelona och det absolut billigaste sättet att ta sig dit är att ta tåget (RENFE) en enkelbiljett kostar 2.35 € vilket också är vad du får betala om du tar buss N46 till Plaça Catalunya.

 

Ta dig runt i Barcelona

shutterstock_101032684

Det bästa sättet att ta sig runt mellan de olika sevärdheterna och stadsdelarna i Barcelona är med lokaltrafik, dvs tunnelbana eller buss. Du kan köpa biljetten direkt på bussen eller i tunnelbanan men det är billigare att förköpa.

 

Att se i Barcelona

shutterstock_202576090

Barcelona är en stad med massor av sevärdheter men vi rekommenderar att du upptäcker dem till fots. Ta dig tid att promenera längs Barcelonas gator, upptäck de många torgen och marknaderna, prata med lokalbefolkningen och missa inte Barcelonas alla små gömda butiker och caféer. Möjligheterna är oändliga…!

Gillar du konst har du definitivt kommit rätt. Barcelona har allt en konstälskare kan önska sig i form av museer och gallerier men här hittar du såklart också konsten från de stora mästarna Gaudí, Miró, Dalí och Picasso! Vill du utforska all konst staden har att erbjuda rekommenderar vi att du köper ett Barcelona kort – då får du både tillgång till lokala transporter samt gratis inträde till 13 museer och över 80 andra attraktioner.

 

Vart ska man bo?

Barcelona är full av intressanta och färgglada stadsdelar, var och en med sin egen charm och sina egna särdrag. Upptäck det alternativa Barcelona i  Gracia eller det mer  trendiga Born. Häng på strandpromenaden i Barceloneta, besök det förtrollande Barri Gotic med sin gotiska arkitektur. Besök ett fashionabelt kafé i den eleganta delen Eixample eller koppla av i någon av stadens mindre turisttäta områden som Poble Sec, Sants och Poble Nou.

Om du letar efter billiga hotell i Barcelona, föreslår vi att du kolla alternativ inom områdena Poble Sec, Sants, Raval och Gracia. Då får du uppleva det riktiga Barcelona, utan att behöva komma alltför långt från stadens centrum ellerlägga en förmögenhet på hotell.

 

Hitta ditt flyg till Barcelona här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

footer logo
Skapad med till dig
CMP